Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá

Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá
Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá
7 perc / előkészület: 5 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes muffinok tetejére, torták töltelékének, fondant alá és díszítésnek is.
Csokoládéfajtától függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá...
Én háromféleképen szoktam használni: 

  1. Díszítésnek: Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni!
  2. Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert amellett, hogy nagyon finom, nem olvasztja meg a fondantot, és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét.
  3. Tölteléknek, muffinok tetejére

A különböző ganache fajták  készítés & használat megtekinthetitek a YouTube csatornámon: Süti MáMohr

hozzávalók / 12 adag

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

ajánlat

Tökéletes muffinok tetejére, torták töltelékének, fondant alá és díszítésnek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fehércsoki-ganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát, muffinokat, stb.

Fehércsoki-ganache díszítéshez

  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra, és elkeverjük.
  2. Ételfestékkel színezzük, és már díszíthetjük is a tortát.

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát.
  • elkészítettem: 158 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 7 298
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

párizsi krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

875
fehér csokoládé 15 dkg
habtejszín 200 ml
fehér csokoládé 10 dkg
főzőtejszín 250 ml
ételfesték 5 csepp
fehér csokoládé 60 dkg
főzőtejszín 200 ml
étcsokoládé 40 dkg
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 300 ml