Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokigolyó Helka konyhájából

Csokigolyó Helka konyhájából
Csokigolyó Helka konyhájából
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudok mást írni, mint hogy ki kell próbálni, mert isteni! :)

hozzávalók / 5 adag

A golyókhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a kész tortalapot (bármilyen piskótatésztát) feldaraboljuk, de akár a kezünkkel is "szétcsipkedhetjük" apró darabokra. Közben az étcsokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett a csokimasszához adagoljuk a főzőtejszín felét. Amikor a csokoládé megolvadt, a felaprózott piskótatésztával jó alaposan összekeverjük. 
  2. A megolvasztott csokoládé felét, a cukrot és a kakaóport alaposan összedolgozzuk a felaprózott piskótatésztával, majd a kapott masszából kis golyókat készítünk, melyeket kb. 5 cm távolságra egymástól egy tálcára helyezünk.
  3. Az olvasztott csokoládé másik felét egy evőkanál segítségével felvisszük a golyókra. Egy golyóra kb. fél vagy 1 evőkanálnyi csokoládé kerüljön a golyók méretétől függően. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a csokimassza megdermedjen a golyókon (akár hűtőbe is tehetjük, hogy felgyorsítjuk a folyamatot).
  4. Közben a fehér csokoládét megolvasztjuk, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Mikor tökéletesen megolvadt hozzáadjuk az ételfestéket. Amennyiben több színt is szeretnénk használni, akkor a masszát a színek számának megfelelően elosztjuk. 
  5. A megszínezett csokoládét műanyag habnyomóba töltjük, a legkisebb kinyomófejet használva felvisszük a golyókra a masszát úgy, hogy össze-vissza tekergő kis csíkokat kapjunk. 
  6. Az elkészült golyókat visszarakjuk a hűtőbe, tálalás előtt 5 perccel érdemes kivenni a hűtőből.
  7. Amennyiben szeretnénk, a golyók belsejébe magozott meggy is kerülhet, ami igazán feldobja ezt az igen egyszerű, de mégis meglehetősen dekoratív kis süteményt!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 364
elküldve: 3
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Helka

Mióta szakács: 2012.05.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

desszertgolyó, csokis bonbon, piskótagolyó csokimázzal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

friman melinda
Szöszi konyhája / friman melinda Sat, 2013-12-28 18:32

Bár látom választ senki nem kapott mégis megkérdezem:Ha első lépésben a felolvasztott csokoládéhoz keverem a piskóta morzsalékot akkor a második és harmadik lépéshez honnal lesz piskótám és csokim????? Nem is olvasom tovább míg nem tudom a választ mert felesleges :(

nori88
Nóri* / nori88 Thu, 2012-11-15 17:20

Szia!
Engem is érdekelne az előző hozzászóló kérdésére a válasz, de látom,hogy fél éve nem válaszoltál rá :(( Sajnálom, pedig szívesen kipróbálnám a receptet..

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-05-22 18:59

Kedves Helka!
Azt szeretném kérdezni,hogy kb.hány golyó jön ki belőle?És még azt,hogy ha 2-3 étcsoki kell összesen a tésztába és rá,akkor csak a díszítéshez használt 2-3 fehércsoki nem sok kicsit??
Amúgy nagyon guszta ,ki fogom próbálni!!köszönöm

862
piskótalap 25 dkg
étcsokoládé 30 dkg
főzőtejszín 1 dl
instant kakaópor 2 ek
cukor 10 dkg
rumaroma 5 ml
meggybefőtt 20 dkg
főzőtejszín 1 dl
fehér csokoládé 20 dkg
ételfesték 5 csepp