Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihab málnával

Csokihab málnával
Csokihab málnával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kelebiai plébánosként sűrűn fogadok vendégeket, vacsoravendégeket. Fantasztikus borokat készítünk, többek között gyümölcsborainkat kedvelik. Mit lehetne egy földieper borhoz kínálni, mint egy csokis, habos finomságot? A fanatikus csokirajongóknak ajánlom ezt a receptet. Igazi csemege, nem csak ünnepekre, könnyű az elkészítése. Egy dologra figyeljünk, hogy a tojások legyenek frissek!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyári és téli finomság is lehet. Ha friss tojás kerül a konyhába, nekem ez a csokicsoda jut az eszembe elsőnek. Ünnepi asztalra vagy csak depresszió ellen. Egyre kell nagyon ügyelni: FÜGGŐSÉGET OKOZ!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit feldaraboljuk, és vízgőz fölött, kb. 35 fokon felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük vízgőz fölött, majd ezután habverővel hidegre keverjük.
  3. A tejszínt habosra felverjük.
  4. Tojáshabot és a csokit lágy mozdulatokkal összekeverjük. A felvert tejszínhabot azonnal hozzáadjuk.
  5. Hűtőben kb. 1-2 óráig állni hagyjuk. Málnával vagy földieperrel díszítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Paskó atya konyhája

Mióta szakács: 2014.10.02.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokimousse málnával, csokis pohárkrém málnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
étcsokoládé 120 g
tojássárgája 2 db
porcukor 20 g
habtejszín 2 dl