Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihab-torta CsPeti konyhájából

Csokihab-torta CsPeti konyhájából
Csokihab-torta CsPeti konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lakótársam skót, főzni, sütni nem tud, de csokoládémániás. Megkért, hogyha tudok, akkor csináljak csokimousse-t. Mivel az szinte egy sima csokihab, ezért kellett bele egy csavar, így lett belőle tortaszerűség.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Máz

ajánlat

A habos krémbe nyugodtan lehet gyümölcsöt is keverni. Én áfonyát szerettem volna, vagy málnát, de egyik sem volt a boltban... :(

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A szétválasztott tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral, vaníliával és a sütőporral, majd utána összedolgozzuk a liszttel.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a masszával.
  3. 28 cm-es, kivajazott tortaformában 25-30 perc alatt 180 C-on készre sütjük.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, a 30 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk. Amíg a csoki olvad, felfőzzük a narancslevet a zselatinlapokkal és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük az olvadt csokoládéba.
  2. A fél litert tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a már nem túl meleg, de még folyós csokoládé masszát.
  3. Miután a csokoládés habot szépen elterítettük a piskóta tetején, berakjuk a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.

Máz

  1. A maradék csokit szintén gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük.
  2. Ha a hűtőből kivettük a már lehűlt és megszilárdult tortát, akkor levesszük a forma karimáját, majd a tetejére kenjük az olvadt csokoládét.
  3. Visszarakjuk a hűtőbe, hogy a tetején lévő csokoládé is megszilárduljon.
  4. Ha a csoki a tetején kopog, akkor már ehető is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

CsPeti

Mióta szakács: 2013.12.29.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csokis mennyország

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2018-03-21 00:08

Kedves CsPeti!
Nagyon rendes vagy, hogy készítesz csokitortát a barátodnak. Ne vedd rossznéven, ha javaslok némi egyszerűsítést az elkészítéséhez. Felesleges dolog kettéválasztani a tojás sárgáját és fehérjét a tortakészítéshez miután nem fakanállal végzed ezt a műveletet, (akkor volt szükség rá) nyugodtan kevered ki az egész tojásokat a cukorral alaposan, hogy a térfogata az eredetinek kb. ötszöröse legyen (ezt kitapasztalod, a kifehéredés erre jó próba) a többi hozzávalót óvatosan keverd hozzá (szerintem sütőpor sem kell bele, de egyéni ízlés dolga).
A krém készítése szerintem egyszerűbb, ha felfőzöd a tejszínt és beletördeled az étcsokit és elkevered hogy megolvadjon, majd lehűtöd, egy éjszakára hűtőben. Ezután hozzáadhatod a többi hozzávalót (zselatin nem szükséges még a kis narancslé figyelembevételével sem ilyen étcsokoládés tejszín aránynál).
Sok sikert a további alkotásokhoz. Szavazok a tortádra!
üdvözlettel: Margó

928
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 5 csapott ek
vaníliaaroma 2 ml
sütőpor 1 csomag
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 30 dkg
narancslé 1 dl
vaníliaaroma 5 ml
lapzselatin 4 db
étcsokoládé 20 dkg
vaj 5 dkg