Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihabos profiterol

Csokihabos profiterol
Csokihabos profiterol
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csokihabos sütimhez hasonlóan szintén a "filléres" kategóriába tartozó, nagy családi kedvenc.

Ami nagyon fontos: a tojásokat egyenként, tényleg nagyon alaposan keverjük el, a sütőajtót ne nyitogassuk (legalább 20 percig), csak kukucskáljunk rá, mert akkor a kis kupacok összeesnek. 

hozzávalók / 8 adag

tésztához

csokihab

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljától. 2-3 percig kavargatjuk. (Jó nagy gombócunk lesz.)
  3. A kész masszát áttesszük a robotgép táljába, és a tojásokat egyenként (ez nagyon fontos!) nagyon alaposan eldolgoztatjuk a géppel. Ha kézzel csináljuk, fakanállal addig kevergessük, míg minden tojásnál teljesen egyneművé válik.
  4. 2 teáskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi méretű kupacokat rakunk (ebből a mennyiségből kb. 35 db gombócunk lesz).
  5. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárga színűre sütjük.

csokihab

  1. Az étcsokoládés pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes tejet. Előírás szerint megfőzzük a pudingot. Gyakran megkeverve teljesen kihűtjük.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, közben hozzáadjuk az 1 ek porcukrot. A kész tejszínhabhoz a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Ha csokisan sötétebbet szeretnénk, tehetünk még hozzá 1 ek kakaót.

összeállítás

  1. A kész gombócok tetejét levágjuk, 2 kiskanál segítségével színültig megtöltjük a gombócokat a csokihabbal. Visszarakjuk rá a tetőt.
  2. Nagyobb tálba ne túl szorosan belerakosgatjuk a kész gombócokat, és mindegyik tetejére evőkanállal a maradék csokihabot rákanalazzuk.
  3. A tetejére cukrozatlan kakaóport szitálunk.
  4. Legalább 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, de ha az éjszakát ott tölti sokkal finomabb lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 75 702
elküldve: 21
receptkönyvben: 440
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

profiterol, csokipudingos égetett tészta, tejszínhabos pudinggal töltött égetett tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diachan
diachan Wed, 2019-01-23 05:54

Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem és nagyon finom lett!

AryGi
AryGi Thu, 2017-11-23 21:26

Szia. Megcsináltam a recepted, de nem püffedtek fel szépen a golyók. Laposak maradtak. Van tipped mi lehetet a hiba?

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2017-11-23 22:00

Szió!
Igazából nincs tippem az a baj:( Az égetett tésztáknál (képviselőfánk, profiterol stb) általában az okozza a sikertelenséget, hogy sütés után ha hirtelen kivesszük, összeesik. De hogy nem fúvódik fel...csak tippelgetni tudok,: amikor a lábasban kevergeted, "hártyát" kell képeznie a tésztának, aztán a tojásokat egyenként nagyon nagyon alaposan el kell kevergetni, én pont ezért szoktam robotgéppel. Forró sütőbe kell tenni. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, pedig nagyon finom és kiadós.

AryGi
AryGi Fri, 2017-11-24 10:17

Igazából, kissé megemelkedett, így üreg keletkezett benne, és meg tudtam tölteni. Csinos torta lett belőle. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-10-20 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2017-07-03 14:59

Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy megírtad! Mi is nagyon szeretjük:)

Dorottyar
Dorottyar / Dorottyar Wed, 2015-01-21 09:46

Kedves Gabys!
Bocsánat a kései válaszért!
Elkészítettem a sütit, és ez valami isteni finom! Én imádom a boltit is, de ezek után biztos, hogy mindig saját magam fogom készíteni!
Köszönöm a receptet, bekerült a kedvencek közé! :-)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2015-01-22 13:52

Kedves Dorottyar!
A jó hír sose jön későn:) Nagyon örülök, hogy bevált. Nálunk is nagyon szeretik a profiterolt, de iszonyú drága az üzletben a családom befogadó képességéhez. Ezért tettem közzé ezt a "pénztárca kímélő" receptet. Nálam ez az égetett tészta az alapja a képviselőfánknál és az eclernél is. Annak is nagyon örülök, hogy bekerült a kedvencek közé:) Köszönöm! Gabi

Dorottyar
Dorottyar / Dorottyar Wed, 2015-01-07 00:40

Kedves Gabys! Nagyon tetszik a recept, és szeretném elkészíteni, viszont annyi kérdésem lenne, hogy cukrozott vagy cukrozatlan hulalával készíted? Nekem cukrozott van itthon,azzal dolgoznék,és tudni szeretném csökkentsem e a receptedben elòírt cukor mennyiséget vagy sem. Előre is köszönöm a segítséget! :-)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2015-01-07 01:04

Kedves Dorottyar!
Mindig cukrozott hulalával készítem a habos sütijeimet. Ne csökkentsd a cukor mennyiségét, szerintem nem lesz túl édes, én legalábbis nem kedvelem a túl édes dolgokat. De azért tanácsolok is:) Ha mégis picit édesnek éreznéd, alaposan hintsd meg a keserű kakaóporral, ellensúlyozni fogja. Sok sikert hozzá, várom a visszajelzésedet, ha elkészítetted. Jó éjt:) Gabi

530
víz 1 dl
vaj 10 dkg
0.5 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
tej 1 l
csokoládés pudingpor 2 tasak
cukor 8 púpozott ek
növényi habtejszín 0.5 l
porcukor 1 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek