Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihabos szedertorta

Csokihabos szedertorta
Csokihabos szedertorta
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát  tavaly sütöttem meg először. Akkor a tetejére erdei szedret tettem. Zamatos, különleges tortát sikerült készíteni. Most nálunk volt a kisfiam barátja, akinek épp ekkor volt a névnapja. Kerti szederrel készítettem köszöntésképpen a tortát. Így is nagyon finomra sikerült!

hozzávalók / 6 adag

piskótához

krémhez

diszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A sárgáját a vízzel és a cukrokkal habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a keményítővel, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. A piskótát kettévágjuk, és az alsó részét visszatesszük a tortaformába, és köré csatoljuk a karimát.

krém

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A csokoládékat összetördeljük, és gőz felett felolvasszuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tejszínbe belevegyítve a zselatinfixet.
  4. A sárgájába belekeverjük az olvasztott csokoládét. Majd gyors, óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét és a tejszínt.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a ketté vágott piskótát. Hűtőbe tesszük dermedni kb 3-4 órára. Ha kész, lecsatoljuk róla a karimát.

diszítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel bevonjuk a tortát. Szederrel kirakjuk a tetejét, és tálalás előtt meghintjük egy kevéske cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm kör alakú cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 035
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
432 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes szedertorta, szedertorta csokikrémmel, tejszínes-csokis szedertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

653
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 7 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
sütőpor 1 tk
víz 3 ek
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 csapott ek
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2 dl
szeder 50 dkg
cukor 5 csipet