Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihercegnő

Csokihercegnő
Csokihercegnő
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha választhatnék, csokitúladagolásban szeretnék meghalni... ;)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A csokikrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük.
  2. 4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
  3. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot.
  4. Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle.
  5. Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  6. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
  7. Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről.
    A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre.
  8. Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
  9. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
  10. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 180 240
elküldve: 12
receptkönyvben: 2 221
elkészítve: 25/51
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Csokoládé torta, csokitorta, csokis süti, csokoládés süti

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nixxi
nixxi / Nixxi Sat, 2012-04-07 22:43

Szia!!
Ma megcsináltam a sütit, kicsit féltem tőle mert olvastam a kommenteket, hogy sok mindenkinek nem sikerült. Hát nagyon finom lett és minden elsőre sikerült (tészta, krém stb.) Nagy sikere volt. Köszi a receptet.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-02-18 10:41

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.17. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

myldy
myldy Tue, 2011-06-07 08:08

Isteni lett a süti! Kb. 1 hónapja készitettem el,de a férjem azóta is emlegti! Nála ez lett a No.1
Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 15:19

A tesóm készített múltkor hasonlót, és hihetetlenül finom lett. Lehet, hogy kipróbálom én is, de előbb a csokis-rumos-meggyes sütireceptemet tökéletesítem, mert be szeretnék nevezni vele egy receptversenyre. http://www.vitaminsziget.com/page.php?id=3

sztike
sztike Fri, 2010-10-15 16:04

Nos, elkészült a nagy mű! Nem hittem volna, hogy sikerülni fog. Holnap kiderül, hogy finom is lett-e vagy, csak szép. :))) Mindenesetre nem volt gond a krémmel, a 20 perc fagyasztózás után alig bírtam összekavarni, úgy megkeményedett. A tetejére, a kakaópor alá egy kevés tejszínhabot kentem (Hulalaból, így talán kitart holnapig), nagyon mutatós lett! Köszi a receptet, legközelebb biztosan dupla adagot sütök belőle! :)

sztike
sztike Fri, 2010-10-15 12:05

Most fogok hozzá a sütéshez, holnap sok barátom számít rá... szóval nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni már elsőre is. :) Majd megírom, milyen lett!

systo
systo Sat, 2010-09-18 17:51

Én is megcsibnáltam. Elléggé rettegte a krémtől, az előttem való kommenetek miatt, ezért biztosra mentem. A tejes és tejszínes dolgokat kihagytamés helyette csináltam egy csokis pudingport 3-3,5 dl tejből (természetesen nem adtam hozzá cukrot) Nagyon finom lett. A barátomnaknak 1 napig sem tellett hogy befalja... :)

Tímea80
Tímea(0 / Tímea80 Sat, 2010-06-19 20:09

Megsütöttem! A krémje nagyon-nagyon finom. Annyit változtattam a recepten, hogy a tésztájának sima 6 tojásos kakaós piskótát sütöttem! Így is nagyin jól sikerült. Ez fogyott el elsőnek:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 10:21

Hát legközelebb biztosan én is sima kakós piskótából készítem, mert a leírt recept nekem valamiért nem oké!
A krém viszont nagyon fincsi!

nagynémoni
Nagyné Moni / nagynémoni Fri, 2010-06-04 18:47

Én most szeretném megsütni ,de olyanokat írtok hogy nem merek belefogni. A képen nagyon guszta és a férjem bolondul az ilyen csokis sütikért. de most tanácstalan vagyok hogy belemerjek - e fogni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-19 18:33

Az senkinek nem tűnik fel, hogy Csokiparány nem válaszol egy kérdésre vagy hozzászólásra sem?...

Ildicode
Ildicode / Ildicode Sun, 2011-02-20 22:01

En is szerettem volna megcsinalni ezt a receptet ... es elkezdtem a hozzaszolasokat olvasni ... engem peldaul zavar, h nem latom sehol, h mekkora tepsibe tegyem a tesztat .. az ok, h hany centis legyen...,de egy tepsi meret akkor is jo lenne ...
Viszont az is eleg durva , h a recept bekuldve marcius 25-en volt az elso hozzaszolas meg 24-en erkezett... senkinek nem tunik fel, h a szerzo azota nem is valaszol a kerdesekre?
A kepen pedig a suti igy nez ki : suti - sok krem - suti - kis krem - kako por ...

tmoni
tmoni Mon, 2010-04-19 16:24

Sziasztok!

Én eltüntettem a csokinyuszikat ezzel a sütivel! :) Isteni finom lett , csak a krém sajnos nekem sem akart megdermedni. Így azt találtam ki, hogy pudingos tálkákba feldaraboltam és ráöntöttem a krémet.

Allia
Allia Sat, 2010-03-27 22:47

Én megcsináltam ma. Nem tudom, ti hogyan csináltátok, de nekem már szobahőmérsékleten, megkenve is simán állt a süti. A krém jól formázható, jó tartású. Most a hűtőben pihen, reggel vágjuk meg. Én az eredeti receptet (Csokoládés finomságok aranykönyve) követtem. Ott 8 tojássárgája, 75 gr kristálycukor, 2,5 dl tej, 600+150 gr tej+étcsoki és 2 dl tejszín szerepel. Ez pedig a cukrot leszámítva mondjuk pont a kétszerese a Csokiparány által írtnak, szóval nincs igazán eltérés.

Nem tudom, technikailag mennyire fontos, de a krémet, mielőtt még a csokihoz hozzáadjuk, kis lángon kell egészen besűríteni, szinte pudingszerűre. Nekem ilyen lett. Nem kellett a fagyasztóba tenni egy percre sem.

Allia
Allia Sun, 2010-03-28 10:39

Reggel van, isteni lett! :-) Könnyen vágható,a tészta puha, a krém szilárd.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 00:17

Sziasztok!
Most lettem kész a sütivel. Hetente sütök van már egy kis tapasztalatom ezen a téren. Olvastam a hozzászólásokat, én úgy értelmeztem, hogy csak "degesz" volt aki megpróbálkozott az elkészítésével de neki is akadtak problémái. Hát nekem is!!!!!!!!! A tészta egy kicsit kemémy és a krém folyik pedig másfél órát volt a fagyóba. Szeletelhetetlen, nem áll meg benne a krém pedig a képen nagyon guszta. Szerintem a tej hozzáadásánál volt a baki addig minden rendben volt de utánna híg lett és nem értettem a receptet pontosan. Én a cukor, tojássárga, tej egyveleget rátettem a tüzhelyre és ott adagoltam a csokit és közben kevergettem majd levettem a tüzhelyről. Ez volt a helyes sorrend?
Csokiparány tudnál-e segíteni? Amúgy nagyon fincsi a krém. Üdv Juli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 10:27

Nekem a krém jól sikerült.
A picivel több, mint 1 dl tejet fel kell forralni, levenni a tűzről, a cukorral kikevert tojást fel kell engedni folyamatos kevergetés mellett egy kis tejjel.
A maradékot visszatenni a tűzre, beleönteni a higított tojásos masszát, majd a csokit.
Mire felforr, teljesen besűrűsödik.
Persze jó minőségű csokit kell használni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 10:19

Szia,

nekem pont fordítva történt.
Még 20 perc után is folyt a sütemény.
Nekem csak szimpla gázsütőm van és a második 10 percre már totálgázra kapcsoltam, mégsem sült át rendesen.
Később is folyós maradt!
A krém jó lett én fel-fele tejcsokit és étcsokit használtam és Hulala tejszínnel kevertem össze!

degesz
degesz Mon, 2010-03-08 15:45

Hahó!

Nagyin nagyon finom ez a dolog, ellenben nekem túl folyós lett a krém. Állt egy évezredig a fagyasztóban, sőt utólag még hidegen használható zselatint is pakoltam bele....ötletek, hogy mit rontok el?

Juteknet
Juteknet Sun, 2010-02-28 15:17

Nem tudom mit aggodalmaskodtok a süti tetejével kapcsolatba. Szerintem egyértelmű hogy a tején egy vékony réteg krém van és meghintve kakaó porral.De ha valakinek úgy szimpatikus hogy csak kakaóport rak rá tegye úgy .Bár szerintem a tészta tetején a kakaópor egy kicsit fujtóssá teszi a sütit ezért kell egy kicsit kenőcsös krémet rakni a tetejére és úgy a kakaópor.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-05 23:19

igen, igen a süti tetején még van krém, és azon van a kakaó. de mi az a krém?
akkor most mi nem stimmel? a kép vagy a leírás? segítség!

neni
neni Fri, 2010-02-05 19:43

freya! A leírás valóban egyértelmű, de a képen nem ez jön vissza, ugyanis ott még a felső piskóta tetején is van valamilyen krém és ezen van a kakaó!

Aman Ilona
Aman Ilona Fri, 2010-02-05 15:42

Biztos finom ez a süti,elfogom készíteni,de én is úgy látom a képen,hogy még van valami krém a tetején,
köszönöm a receptet.

freya
Freya / freya Thu, 2009-12-17 07:14

zalizit! Valamit rosszul olvastál, mert szerintem egyértelmű a leírás! Kettő lap közé megy a krém, a tetejére pedig kakaó lesz szitálva.
Egyébként megy a könyvembe, mert nagyon gusztán néz ki! :)

zalizit
zalizit Wed, 2009-12-16 19:26

Bocsánat, lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok és nem jól értelmezek valamit... a képen hogy is van?
A képen alul van a piskóta... ha a piskótalapra rakom a krémet, majd ismét a lapot, majd krém...
akkor mi lesz a tetején, a krém?.. de akkor hogyan fedjük le a másik lappal? szóval a leirás és a kép valahogy nem egyezik...
nem tudom elképzelni, hogyan kell egymásra rakni.
Kérem a segitséget, mert szeretném elkésziteni, nagyon tetszik.
Köszönöm előre is a választ..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-06-06 09:09

Sziasztok!

Kezdő szakács vagyok és van egy kérdésem:

A 3. pontnál lesz különbség a tészta állagában, ha a sárga habjához nem váltakozva, hanem előbb a kakaós lisztet és utána a fehérje habot adom?

1057
finomliszt 135 g
tojás 7 db
cukor 90 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
tojássárgája 4 db
cukor 40 g
tej 1.25 dl
tejcsokoládé 300 g
étcsokoládé 75 g
habtejszín 1 dl