Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikosárkák csokimuossevel töltve

Csokikosárkák csokimuossevel töltve
Csokikosárkák csokimuossevel töltve
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a 2006-os Fakanál újságban találtam. Elkészítettem, mert nagyon megtetszett a kép alapján, és azóta, ha a csokis társaságom meglátogat, ezzel kedveskedem nekik. Nagyon ízletes és könnyű állagú csokoládé kosárkákat kapunk. Lehet variálni úgy is, hogy az étcsoki helyett fehér vagy tejcsokit alkalmazunk, de akár vegyesen is (kosárka étcsoki, a mousse fehér...) Kicsit macerásak a kosárkák, de ha véletlenül eltörne egy, azt nyugodtan vissza lehet olvasztani, és újra megkenni egy muffin papírt. Megéri elkészíteni, mert valóban nagyon finom. Remélem nektek is tetszeni fog, és sokan kipróbáljátok. :)

hozzávalók / 6 adag

A kosárkákhoz

A csokikrémhez

ajánlat

Tökéletes bármilyen alkalomra, ünnepre vagy akár csak egyszerűen a családunknak elkészíteni. Nagyon mutatós.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokimousse krém elkészítése:

  1. Olvasszuk fel a csokit a tejjel gőz fölött.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, és egyesével keverjük a krémhez a tojássárgákat. Szórjuk bele a porcukrot, majd az egészet kis lángon kevergetve sűrítsük be.
  3. Hagyjuk kihűlni, de néha kevergessük meg közben.
  4. Verjük kemény habbá a fehérjéket és a tejszínt is, majd óvatosan adjuk a krémhez.

Kosárkák elkészítése:

  1. Olvasszuk fel gőz fölött a csokit, ecsettel kenjünk be vele felülről 25 db kisebb muffin papírt.
  2. Ha az első réteg megszilárdult, kenjük át még egyszer, ez a réteg lehet vastagabb.
  3. Tegyük hűtőbe mindet, ha már megkeményedtek, óvatosan húzzuk le róluk a papírt. (Ha esetleg a meleg kezünktől olvadni kezdene, hűtsük le a kezünket hideg vízzel, majd folytathatjuk is.)
  4. Miután végeztünk, töltsük a kosárkákba a krémünket, és díszítsük általunk kedvelt mogyoróval, kókusszal vagy akár reszelt fehér csokival. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy szilárduljon a mousseunk. (Nekem kb. 25 db kosárkám lett.)
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 449
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kosárkák, csokikrémes csokis kosárkák, csokikosár krémes csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
étcsokoládé 20 dkg
étcsokoládé 18 dkg
tej 0.5 dl
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 3 dkg
habtejszín 1 dl