Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes diókocka

Csokikrémes diókocka
Csokikrémes diókocka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tetejét különlegesre készítettem. Ezt úgy értem el, hogy ugyanazt a tepsit használtam, melyet kibéleltem fóliával, erre tettem egy törékeny dolgok csomagolásához használt műanyagot, a hólyagocskákkal felfelé. A csokoládét a szokásos módon felolvasztottam, és ráöntöttem erre a műanyagra. Hagytam teljesen megdermedni, majd óvatosan az ujjaim segítségével lehúztam róla. Mikor kész volt, csak ráhelyeztem a krém tetejére.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd tovább verjük a cukorral, végül beledolgozzuk a diót. Egy kb. 32×24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (TŰPRÓBA). Hagyjuk kihűlni, és csak utána vesszük le a papírt róla.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. A tejben felolvasztjuk a csokoládét, még a tűzön belekeverjük folyamatosan a pudingot, a kakaót, és hozzákeverjük a cukros sárgákat is. Teljesen sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy a csoki oda ne kapjon (kb. 5 perc).
  4. Ha kihűlt, fokozatosan belehabosítjuk a margarint. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.
  5. A tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Dermedés után éles, forró késsel kockákra vágva szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32×24 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 654
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós kocka, diós sütemény, csokikrémes-diós sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2015-03-12 15:07

Mindenkit megkérek,hogy ne szavazzon rá....szerettem volna törölni,de nem tudom,hogy hol lehet.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-03-12 15:53

Kedves Katica!
Ha utólag utasítjuk el a receptedet a versenyben, akkor elvesznek az eddigi szavazataid. Visszavonjuk a nevezést?
Üdv:
Kata

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-03-12 18:52

Kedves Katica!
Elutasítottam a receptedet. Remélem, másik recepttel sikeresen indulsz majd a versenyen. Ha új receptet töltesz fel, és azt neveznéd a versenyen, jelezd nekem, hogy mielőbb elindíthassuk.
Szép napot!
Kata

ramonita
ramonita Sat, 2013-10-12 15:28

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg csak 3 ek tej kell a krémhez?

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2013-11-14 12:32

Szia!
Bocsánat,hogy csak most jelentkeztem,de beteg voltam.
Igen,valóban csak annyi kell,mert itt tulajdon képen nem egy híg krémről van szó.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2013-09-15 10:01

Tyű, ez a lyukacsos csokibevonat egészen lázba hozott! Na, ezt tuti ki kell próbálni! (A pukifóliát nem kell megkenni valamivel?)
Koszider

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2013-09-15 12:05

Szia!
Örülök,hogy kedvet kaptál hozzá...sok sikert....megéri!
Én semmivel nem kentem meg.
De ha nem sajnálod a fóliát,akkor tanácsolom,dermedés után,óvatosan vágd fel a fólián a csokit és úgy könnyebben lejön róla és annak mentén már a sütit is könnyebben szeleteled.
Üdv. Katica

687
tojásfehérje 6 db
dió 30 dkg
1 csipet
porcukor 30 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 6 ek
étcsokoládé 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 ek
csokoládés pudingpor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek