Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes diótorta Kodaktól

Csokikrémes diótorta Kodaktól
Csokikrémes diótorta Kodaktól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi fúziós recept, több sütemény leírásából összeállítva, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Nem nehéz, de részletesen leírtam, hogyan kell elkészíteni, így a kezdő tortasütők is bátran belevághatnak. A siker garantált! :-)

hozzávalók / 6 adag

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

  • 20 dkg dió
  • 3 teáskanál cukor (opcionális)

ajánlat

12 szelet lesz a végére. Jó tömény! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém elkészítése

  1. Előző nap egy lábosban felforraljuk a tejszínt. Ha már forr, beletördeljük a csokit, és hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Addig keverjük, míg el nem olvad benne teljesen a csoki, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, másnapig sima hűtőben pihentetjük.
  3. Amikor másnap elkészültünk a tésztával, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a rumaromát (ez utóbbi nem kötelező).

Tészta sütés

  1. A cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Eközben adagoljuk hozzá kanalanként először a vizet, majd a cukrot és a legvégén a sárgákat.
  3. A száraz hozzávalókat, lapos fakanál segítségével, keverjük a tojásos keverékhez.
  4. Sütőpapírral bélelt (egy kör az aljára, csík az oldalára), 20-22 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 10 percig sütjük, majd 180 fokon, 15 percig.
  5. Ellenőrizzük a tésztát! Ha még nagyon rezgős, lágy a tészta, 5-10 percig tovább sütjük, 150 fokon. Abban az esetben, ha a teteje gyanúsan barnulni kezd, alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg.
  6. Ha megsült, próbáljuk lassan hűteni, (pl. résnyire nyitott sütőajtónál szellőztetjük), ha kivesszük rácsra tesszük. Még amíg langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megfordítjuk, hogy az aljáról is le tudjuk húzni. Ekkor már a végleges helyén helyezzük el, az alja már nem lesz mozgatva.
  7. Késsel körbevágjuk, majd egy cérnával teljesen félbevágjuk.

Torta összeállítása

  1. 5 dkg dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk. Egyik felével megszórjuk az alsó lapot, majd rákenjük a krém felét. Erre jön a dió másik fele, és a torta teteje.
  2. A krém másik felével bevonjuk kívülről a tortát. A maradék diót durvára vágjuk, és ezzel feldíszítjük.
  3. A diót 1-2 perc alatt serpenyőben megpiríthatjuk, de cukor hozzáadásával karamellizálhatjuk is. (Ha így döntünk, várni kell 5-10 percet, mielőtt a tortát megszórjuk vele, mert a felmelegített dió megolvasztja a krémet!)
  4. Naranccsal, körtével vagy egyéb idénygyümölccsel további díszítést tehetünk rá, még a diószórás előtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 176
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-csokis sütemény, diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
habtejszín 6 dl
étcsokoládé 15 dkg
porcukor 1.5 ek
rumaroma 1 ml
finomliszt 8 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 4 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
tojás 5 db
víz 1.5 ek
cukor 20 dkg
dió 20 dkg
cukor 3 teáskanál