Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes-kávés torta

Csokikrémes-kávés torta
Csokikrémes-kávés torta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam rá erre a receptre, és tegnap a szülinapomra el is készítettem! Mindenki teljesen oda volt érte! Az eredeti recept a tortaimado.hu oldalon található. Én kifejezetten szeretem a kávés sütiket, és ez is nagyon-nagyon finom volt! Tényleg igaza van a recept írójának, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz!

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Krémhez

Kenéshez

ajánlat

Szülinapra, évfordulóra vagy bármilyen alkalomra kiváló! De csak annak, aki szereti a kávét ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tésztához a tojások fehérjét felverjük a citromlével, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle.
  2. Egyenként keverjük bele a sárgákat, végül az előzőleg egymással elkevert száraz hozzávalókat szitáljuk a masszához, és az olajat csorgatjuk hozzá.
  3. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 30 perc alatt. A sütés utolsó fázisában tűpróbával ellenőrizhetjük. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk.

Krém

  1. A krémhez a pudingport az 5 evőkanálnyi cukorral és az 5 dl tejjel sűrűre főzzük, kevergetve feloldjuk benne az aprított csokoládét és a kávét, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat kihabosítjuk, apránként hozzáadva a porcukrot.
  3. A pudingos masszát kanalanként adjuk a vajas krémhez. A végén hozzácsorgatjuk a citromlevet, és egynemű krémet készítünk belőle.
  4. Az alsó lap tetejét és a felső lap alját megkenjük narancslekvárral, és megtöltjük a krémmel.
  5. Tetejére kakaóport szitálhatunk, vagy tejszínhabbal is bevonhatjuk.
  6. Minél tovább áll, annál finomabb lesz, ezért mindenképpen érdemes előző nap elkészíteni, mint általában a krémes süteményeket, jobban összeérnek az ízek.

Kenés

  1. Bármilyen lekvárt lehet használni, ami éppen van! Én pl. baracklekvárral kentem meg, és így is nagyon jól passzolt a töltelékhez.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 072
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita :)

Mióta szakács: 2014.02.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

torta csokis kávés ízesítéssel, kávés csokitorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aniikó
Aniikó Sun, 2015-09-13 20:41

a torta tésztája tényleg szuper, olyan magas lett, hogy 3 lapba vágtuk :) és nagyon jó ötlet a lapok mind2 oldalát megkenni lekvárral.

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-05-26 08:07

Kedves Zita! A ferjem szuletesnapjara keszitettem el ezt a tortadat. Hat mit mondjak...!! ilyen jo tortat meg nem csinaltam. Ennek a tesztaja is es a kremje is annyira finom lett, hogy azt hiszem, hogy az osszes tobbi tortareceptemet el fogom dobni, es ezutan csak ennek alapjan fogom kesziteni mindig. Annyit valtoztattam csak rajta, hogy en a tojast nem valasztom szet, ugy egyben es a cukorral a robotgeppel jol fel lehet verni, majd a lisztkevereket lassan beleforgatom es az olajat belecsorgatom. Nagyon szepen megsult es finom szaftos piskotaja lett.
Nagyon koszonom, hogy feltetted,
Udvozlettel: Veronika

Gyovai Zita
Zita :) / Gyovai Zita Mon, 2014-05-26 09:46

Kedves Veronika! Nagyon örülök, hogy elkészítetted a tortát és, annak is, hogy ilyen nagy sikere lett! :) Nagyon szépen köszönöm a pozitív hozzászólásodat! Bár személyesen nem is merjük egymást azért Sok Boldog Születésnapot Kívánok a férjednek!
Üdv.: Zita

Gyovai Zita
Zita :) / Gyovai Zita Sun, 2014-03-02 22:39

Köszi az észrevételt már is kijavítom! Maximum fél citrom levét tedd a krémbe ne többet! Próbáld ki szerintem nagyon finom :)

woszi
woszi Thu, 2014-02-27 17:00

Szia Zita !
Éppen most kerestem krémet a megsütött piskótámhoz. Nagyon jónak ígérkezik ez a kávés, csokis krém. Bár nem tudom, hogy a citromlétől milyen íze lesz. Még egy megjegyzés: A krém leírásánál az1. pontban kihagytad a tejet ! Különben a képen nagyon jól néz ki !!!

436
tojás 6 db
finomliszt 9 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 18 dkg
napraforgó olaj 1 ek
instant kávé 2 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
instant kávé 2 teáskanál
étcsokoládé 5 dkg
tej 5 dl
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
narancslekvár 4 ek