Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes-őszibarackos torta

Csokikrémes-őszibarackos torta
Csokikrémes-őszibarackos torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapjára készült ez a torta. Könnyű neki sütni, mert minden édességet szeret. Itt láttam egy csokikrémes-meggyes süti receptet Pimkie-től, ez volt az ötletetadó recept. Köszönet érte. Az eredeti receptet átdolgoztam, nem is kicsit, de így is nagyon finom lett. Az eredeti recept szerint már megsütöttem ezt a sütit, gondoltam, hogy jó lesz!

A tejszínes díszítésnél már tudtam, hogy ilyen fura betűket tudok nyomni azzal a kinyomóval, amit szereztem, így ez már jobban sikerült. Direkt próbáltam cifrázni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha valami ünnepi sütit szeretnénk, gondoljunk erre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt bemelegítjük.
  2. Tészta: egy keverőtálba tesszük a szétválasztott tojásfehérjét, sót és a citromlét, majd elkezdjük a rrobotgéppel felverni. Ha már kezd keményedni, kanalanként beletesszük a cukrokat, a kakaót, az olajat és a tejet. Addig verjük, amíg a cukor serceg.
  3. A tojássárgákat egyenként a masszába keverjük, majd a sütőporos lisztet is lassan belekeverjük. A tortaformába öntjük, és szépen eligazítjuk, majd betesszük a sütőbe.
  4. Kb. 20 percig sütjük,  tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul  a teteje, tegyünk rá sütőpapírt. Ha megsült, kicsit még hagyjuk a formába, majd tegyük egy rácsra kihűlni.
  5. Krém: a pudingot a tojássárgával csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük. Kihűtjük.
  6. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémesre kikeverjük.
  7. A krémet elfelezzük, az egyik felébe beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk a rumaromát, és jól kidolgozzuk.
  8. A krém másik felébe tesszük a narancsaromát. Kóstoljuk meg a krémeket, finomak-e!
  9. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Rárakjuk az őszibarackot, majd rákanalazzuk a világos krémet, szépen elkenjük.
  10. Rátesszük a másik tésztalapot, és kicsit lenyomkodjuk.
  11. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a kakaóval és az olajjal, majd bevonjuk a csokimázzal a tortát.
  12. A hűtőbe tesszük. Díszítés igény szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 862
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-gyümölcsös torta, csokis-őszibarackos torta, csokitorta őszibarackkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
tojás 3 db
cukor 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 0.5 dl
finomliszt 16 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromlé 10 csepp
tojássárgája 4 db
porcukor 12 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 0.5 csomag
tej 4.5 dl
margarin 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 2 csepp
őszibarackdzsem 5 ek
narancsvirág aroma 15 ml
őszibarackdzsem 5 ek
étcsokoládé 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
habtejszín 0.5 dl