Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémmel töltött kosárkák

Csokikrémmel töltött kosárkák
Csokikrémmel töltött kosárkák
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felénk ez egy népszerű, régi sütemény, amit leginkább ünnepekre szoktak készíteni. Hűvös helyen, lefedve tároljuk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 2,5-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  2. Szaggatóval vagy pohárral akkora köröket szaggatunk, hogy a formába behelyezve a tészta egy kicsit magasabb legyen, mint a kosár. Sütéskor lejjebb fog csúszni. A kinyújtott tészta vastagságát attól tegyük függővé, hogy milyen mély a formánk, mert túl alacsony kosár esetén nem lesz hely a krémnek.
  3. A formákat tepsire tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a kosarakat.
  4. A krémhez csomómentesre keverjük a tojásokat, kakaót, cukrot, lisztet és a tejet, majd folytonos kevergetéssel lassú tűzön sűrűre főzzük.
  5. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a puha vajat. Nem kell habosítani!
  6. A krémmel megtöltjük a kosárkákat, és szórócukorral, színes drazséval díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 64 423
elküldve: 24
receptkönyvben: 655
elkészítve: 29/44
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kosaras süti, csokis kosárka, csokikrémmel töltött kosárka

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bevvike
Évusss / bevvike Tue, 2015-05-26 12:03

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hűvös helyen, lefedve mennyi ideig áll el a sütemény? Esküvőre készíteném és nem tudom hány nappal előtte készíthetem el.
Köszönöm a választ előre is. :)
Üdv,
Évi

klivi
klivi / klivi Wed, 2015-05-27 19:40

Szia,
Pár nappal előbb elkészítheted, de tartsad hűtőben.
Livi

tuba
Tuba / tuba Wed, 2013-12-18 16:03

Szia! én azt szeretném megkérdezni, hogy nem kell-e a fém kosárkaformákat kikenni vagy bekenni vagy vmit belerakni, hogy a kész tészta könnyen kijöjjön? Karácsonyra először készíteném el... köszönöm a választ!

Vivien15
Vivien15 Tue, 2013-12-17 21:24

Kedves klivi!
Érdeklődni szeretnék,hogy egy adagból kb. hány db kosárka lesz? :)

klivi
klivi / klivi Wed, 2013-12-18 12:14

Szia Vivien,
Attól függ, hogy mekkorák a kosár formáid. Nekem kb. 35 db lett.

Kynee
Kynee / Kynee Fri, 2013-11-15 12:30

Sziasztok. Én elsőre feleztem a receptet, kár volt. :D Muffin formába sütöttem, lehet nagyobbak, fogalmam sincs mekkora a kosár forma. Így lett 20 darab sütim, 14 darabra elég krémem, most főzöm a maradékra a krémet. És asszem tejszínhab lesz a díszítés, mert kicsit rondák lettek szegények, de isteni finomak :D

harasztiné75
harasztiné75 Sat, 2013-01-26 17:19

Szia! Tegnap este próbáltam ki a pilóta keksz társaságában először. Hááát! Ez egy merénylet volt ellenünk! A 4 éves lányom csak annyit mondott: Anya ez Isteni! A gyerek pedig mint tudjuk mindig őszinte! A nagylányomnak pedig közelgő névnapjára kell megsütnöm a suliba. Köszönöm, hogy megosztottad a receptjeidet, szerintem szépen sorban végig próbálom őket. Minden jót kívánok neked és sok örömöt az ételeid elkészítéséhez!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Fri, 2012-12-28 00:48

Szia Livi!
Nálam most jött el az az ünnep, amikor rászántam magam a kosárkakészítésre. Gondoltam, zalai lány lévén, mégse élhetem le az életemet úgy, hogy még csak meg se próbálkozok vele! :) Elmondhatom, ez a recept tökéletes! Legközelebb is eszerint fogom készíteni. Köszi, hogy megosztottad!
Üdv: Gabi

yolika
Yolika / yolika Thu, 2012-12-20 18:12

Szia!
Szeretném elkészíteni a receptet, csak egy kérdésem lenne: hány db jön ki belőle?:)

yolika
Yolika / yolika Fri, 2012-12-21 07:38

Elkészítettem tegnap este!:) nagyon szépek lettek és remélem finomak is! Ma fog kiderûlni! Ajándékba készültek! Köszönöm a receptet!:)

Üdv

Yolika

vali08
vali08 Mon, 2012-11-19 12:42

Csak egy kérdésem lenne.Acél szilikonos bevonatú 12 drb-os muffin formába, ha beleteszem a papírból készült kosárformát és abba belenyomkodom a tésztát,akkor lesz e kosárformája? Tehát muffin formába így sikerülne e vagy nem? S még annyit,hogy ha papírformát használok azt ki e kell kenni,s belenyomkodásnál nem e ragad a papírra ? Ezt csak ki szeretném próbálni,ezért szeretnék véleményt kérni.

klivi
klivi / klivi Tue, 2012-11-20 14:45

Szia Vali,
Ne tedd papírba, semmi értelme, viszont muffin formában megsütheted, nem kell kivajazni a formát.
Sok sikert!
Livi

ladygodiva
ladygodiva Thu, 2012-11-08 09:52

Szia! A kosárkákat vakon kell sütni, vagy csak simán be kell tenni a sütőbe?

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-11-08 11:21

Hogy érted, hogy vakon? Kosárformában kell a tésztát sütni, a formákat egy tepsibe beleállítani.

ladygodiva
ladygodiva Thu, 2012-11-08 21:03

Ahogy gyümölcsöskocka is írja, a vakon sütés azt jelenti, hogy a sütőformában elegyengetett tésztára sütőpapírt teszünk, és rá valamilyen nehezéket (pl. bab, lencse, rizs), és így tesszük be a sütőbe. Így nem púposodik fel az alja, és több krém fér bele. Azon gondolkodtam, hogy ez a tészta is feljön-e ha nem vakon sütöm?

888
finomliszt 35 dkg
porcukor 12 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 2.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 1 dl
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg