Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiláva-csokivulkán

Csokiláva-csokivulkán
Csokiláva-csokivulkán
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőm névnapját ünnepeltük, mikor kipróbáltam ezt a süteményt. Nem mondom, hogy nem egy tömény édes-bomba, de valamiért brutál finom is. Fergeteges sikere volt, lime fagyival ettük, ami pontosan ellensúlyozta a csoki töménységét, édességét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Maradt másnapra is, és -bár ebben sem hittem- olvastam az egyik blogban, hogy mikróban felmelegítve felfrissül, ehető.
Így is van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit, vajat egy edényben tűz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót is. Az egész tojásokhoz  hozzáadjuk a tojásfehérjéket, és együtt verjük  kicsit  habosra azokat.  Az egyben felvert tojásokba belekeverjük a cukrot, csipet sót, lisztet, majd a langyos csokis masszát.
  2. Egy nagyobb méretű szilikon muffinformát kivajazunk, és 12-14 perc alatt megsütjük.
  3. Limefagyival tálaljuk. (Ennek hozzávalói: tej, tojássárga, cukor, lime, tejszínhab).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 80 875
elküldve: 14
receptkönyvben: 813
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

étcsoki-bomba, csoki-mámor, csokoládé fondant

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sun, 2012-04-15 18:16

vimizoo, azt írod, hogy egy kb 8 cm-es formában sütöd, és ez egy adag. De ez nyilván nem azt jelenti, hogy az a mennyiség, amit megadtál hozzávalóként, egyetlen 8 cm-es formára elég. Kábé hány formára való lesz végül?
Kérlek, írd meg azt is, hogy hány fokos sütőben kell sütni, félek, ha túl alacsonyan csinálom, belül nem marad folyós.
Köszi.

Didumaci
Didumaci Fri, 2012-04-20 09:53

Szia Filamér!

Ugyan nem én töltöttem fel a receptet, de már sokszor megsütöttem, gondoltam válaszolnék neked, leírom a tapasztalataimat, hátha segítek vele.
Én egyszerre mindig csak fél adagot szoktam sütni és azt osztom el egy 12 lyukas muffin sütőben. Tökéletesen felemelkedik normál méretű muffin lesz belőle. Ha kicsinek találod ehetsz rögtön kettőt is... :-)
Másik: minden sütő más és más. Nekem elektromos sütőm van és többféle képpen kísérleteztem már a hőfokokkal.
Tapasztalat: 175 Fok, légkeverés nélkül 11 perc az én sütőmben. Ki kell egyszer próbálnod és ha nem marad folyós annyira, mint szeretnéd, akkor csökkentsd az időt. Kb. 10 alkalommal sütöttem már meg, de olyan igazi tökéletes kb. csak egyszer vagy kétszer lett.
Tudom, hogy itt a lényeg a folyós belseje, de ha véletlenül túlsütöd, akkor is pont ugyanolyan finom, csak nem folyós. Egyébként olyan csokiíze van...nyami...Jó sütögetést és próbálkozást kívánok.
Üdv: Didumaci

Filamér
Filamér Fri, 2012-04-20 20:22

Didumaci, nagyon köszönöm a segítséget, így már bátran megpróbálom.

efido
Efido / efido Fri, 2012-03-02 16:19

csak én vagyok olyan vaksi, h nem találom hány fokon kell sütni??? :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 19:37

Te ezt egy nagyban sütötted meg és ugy osztod el 4 főre?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 20:01

Szia!
Nem, kb 8 cm-es szilikonformában sütöm. Ez egy adag. Nagyban sztem nem jó ezt sütni, az időre nagyon kell figyelni hogy a közepe még folyós maradjon.

vimizo
vimizo / vimizo Thu, 2010-07-01 20:29

Szia!
Úgy hogy az egész tojásokhoz hozzá adni a fehérjéket és együtt felverni azokat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-01 18:26

Szia!a recept azt írja hogy 6 tojás és 4 tojásfehérje kell a sütihez. az elkészítésben csak annyit ír hogy az egyben felvert tojásokba belekeverjük a cukrot.akkor most hogy is kell csinálni?nm értem=)

1705
étcsokoládé 300 g
vaj 300 g
finomliszt 300 g
cukor 360 g
tojás 6 db
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 4 ek