Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimáz a mikróból

Csokimáz a mikróból
Csokimáz a mikróból
6 perc / előkészület: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem szoktam gőz felett olvasztani a csokikat. Mindig így csinálom, csak bedobom a mikróba, és már kész is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit törjük össze, és tegyük bele egy jénai tálba.
  2. A mikróhullámú sütőt állítsuk be olvasztó programra. Tegyük be a jénait a mikróba 6 percre.
  3. Amikor lejárt a mikró, vegyük ki a jénait, keverjük össze a csokit egy fakanállal, és adjuk hozzá az olajat. Jól dolgozzuk el, és már csokizhatjuk is a süteményeket.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 939
elküldve: 2
receptkönyvben: 287
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.01.31.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládébevonó, csokimáz süteményekhez

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EdesMindegy
EdesMindegy Tue, 2019-04-30 18:33

Nagyon köszönöm, én 12 percig olvasztottam a fent leírt módon, mert egyszerre 30dkg-os Bella ét tortbevonó kellett. Vajjal kevertem ki, kb. 5dkg, tökéletes lett. :)

56zsu
56zsu Sun, 2014-03-09 21:28

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet !Nekem bevált és már másodszor készítettem el így a csokimázt !Nagyon szuper !!! Zsu

Záporvirág
Záporvirág Mon, 2013-12-23 10:38

Tényleg jól kezelhető masszát kaptam! A jövőben is így fogom készíteni. Nem fogok bajlódni a vízfürdőben való olvasztással...

ani0228
ani0228 Sat, 2012-08-25 20:49

Megszeretnélek kérdezni hogy a 40 ml ert azt mivel szoktad ki mérni és hogy ez elég e egy gáztepsi méretre? köszi

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2012-08-02 18:52

Anyám, borogass! Egy újabb "recept" :D 139 mentés. Besszarábia!

Nyul Mihályné
Nyul Mihályné Fri, 2012-04-06 07:37

E a fajta csokimáz nekem is bejött,én itt olvastam először ki próbáltam és azóta csak így csinálom!Tehát csak köszönni tudom.Köszi-köszi.

Turcsi
Turcsi Fri, 2012-01-20 18:25

Ez a csokimáz a legszuperebb, amit életemben kipróbáltam, pedig már nem vagyok fiatal és sokat kipróbáltam, de ez a legjobb, még meg is keményedik a süteményen, nagyon örülök, hogy feltetted. Az előttem szólónak annyiban igaza van, hogy ahány mikró, annyiféle, tehát valóban inkább rövidebb ideig kell, aztán szétnyomkodni, a többi viszont tökéletes. Köszönöm.

gamica
gamica Sat, 2011-11-05 18:03

Én is mikróban szoktam felolvasztani, de arra már nem mernék megesküdni, hogy minden mikróban biztosan 6 perc... nekem sajnos egyszer-kétszer túlmelegedett :-(. Sajnos ez már visszafordíthatatlan folyamat, ezért inkább azt javaslom, hogy menet közben többször le kell ellenőrizni, és ha már a csokidarabok kicsit megnyomva olvadtnak tűnnek, akkor azonnal kivenni. A többi nálam is a leírtak szerint folytatódik.

225
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 40 ml