Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimázas keksz csokoládé mousse-szal

Csokimázas keksz csokoládé mousse-szal
Csokimázas keksz csokoládé mousse-szal
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időnként megszáll a vágy, hogy valami nagyon csokis édességgel lepjem meg a családomat. Ez ütős volt, főleg, hogy 100%-os kakaót használtam, mert magát a pörkölt kakaóbabot tettem a keksz tésztájába. A meglepetés a férjem névnapjára készült, ezért lett szív formájú.

hozzávalók / 10 adag

Keksz tészta

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Keksz tészta

  1. Minden hozzávalót robotgép üstjébe mérünk, és homogén tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
  3. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, és tetszőleges formájú szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Mousse

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, éppen, hogy csak langyos legyen, és belekeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját.
  3. A tejszínt felverjük habbá, és hozzáöntjük az olvasztott csokoládét. Robotgéppel addig verjük, míg kemény hab nem keletkezik belőle (eközben ki is hűl).
  4. A habot hűtőszekrényben legalább egy órán keresztül hűtjük.
  5. A lehűlt habot nyomózsákba töltjük, és egy kekszre nyomunk belőle annyit, hogy a felületét eltakarja. A másik kekszet a tetejére ragasztjuk (40 pár lett belőle).

Csokoládémáz

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük a szőlőmagolajjal, és a kekszek egyik oldalát a langyos masszába mártjuk.
  2. Rácsra tesszük megdermedni.
  3. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Olvadó pillanatok csokoládé mousse-szal, csokis keksz, kekszes csokimousse, csokihabos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
vaj 25 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
tönkölybúza liszt 25 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
étcsokoládé 15 dkg
dupla tejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
gyümölcscukor 2 dkg
étcsokoládé 15 dkg
szőlőmagolaj 2 ek