Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimázas torta meggytöltelékkel

Csokimázas torta meggytöltelékkel
Csokimázas torta meggytöltelékkel
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon csokisat szerettem volna készíteni és enni :) Ekkor találtam rá Nigella régimódi csokitortájára, azonban a mindösszesen fél kg cukor meglehetősen ijesztőnek tűnt. Így gondoltam, hogy a savanykás meggylekvárral talán tompítani tudok az édességén. Megjegyzem a végeredmény fantasztikus lett, és hűen a mottómhoz, ezt az intenzív csokitortát nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, akár kevésbé gyakorlott cukrász háziasszonyoknak is. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk egy nap alatt elfogyott.

hozzávalók / 8 adag

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egyszerre egy robotgépben alaposan összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni, így időben vegyük ki őket a hűtőszekrényből. A tésztát a sütőpapírral kibélelt, kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük és az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra elvágjuk.
  2. A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A porcukrot átszitáljuk, majd a lekvár kivételével minden egyéb hozzávalót, az olvadt csokoládét is, hozzáöntjük és robotgéppel magas fokozaton kikeverjük a csokimázat. Ne ijedjünk meg, tényleg soknak tűnik a krém a tésztához, de jó vastagon fel lehet kenni, és gyorsan megszilárdul.
  3. A torta alsó részét a kínáló tálra fektetjük, megkenjük a meggylekvárral (nem teljesen a széléig, mert a követekező lapot rányomva ki fog folyni), majd ráhalmozzuk a csokimáz kb. 1/3-át és óvatosan szétterítjük. Erre megint lehet csepegtetni, vagy ahogy sikerül rákenni meggylekvárt.
  4. Ráfektetjük a második tortalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy a krém a széléig kiterüljön. Az egészet bevonjuk a maradék csokikrémmel, az oldalát végigkenjük és minden maradékot a tetejére halmozunk, nem simítjuk el, csak lazán hagyjuk. Különböző dekorációs cukorkával megszórhatjuk, vagy akár meggyel is díszíthetjük, amíg a krém meg nem dermed.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 481
elküldve: 8
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagvirág

Mióta szakács: 2012.11.16.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Isteni csokimázas torta meggytöltelékkel, csokoládékrémes torta, meggylekváros-csokikrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-11-18 00:03

Köszönöm, nagyon guszta, egyszer nekilátok, kipróbálom , már volt tortapróbálkozásom, sikerült , remélem ez is fog! :-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

805
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1.5 tk
cukor 20 dkg
margarin 18 dkg
tejföl 1.5 dl
vanília kivonat 2 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 2 db
meggylekvár 5 ek
porcukor 30 dkg
étcsokoládé 18 dkg
margarin 8 dkg
tejföl 1 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
cukorszirup 0.25 ek