Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimousse-torta

Csokimousse-torta
Csokimousse-torta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak elvetemült csokiimádóknak ajánlom. Ha ebből valaki megeszik egy szelet tortát, biztosan nem vágyik édességre egy napig. De aki megkóstolja, nem tudja majd abbahagyni. Az ünnepek alatt, ha fegyelmezetten eszünk, egy szelet ebből a tortából biztosan megengedett. Én elég fegyelmezett vagyok, de nem volt lelkiismeret furdalásom.

hozzávalók / 12 adag

A torta

A mousse

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta

  1. A csokoládét a vajjal mikróban olvasztó programon megolvasztjuk, éppen lágyra, de nem forróra, és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot, a vanília kikapart magjait és a frissen őrölt kardamomot, homogénre keverjük.
  3. A tojások fehérjét felverjük habbá.
  4. A lisztet és a kakaót összekeverjük, és a csokis masszába keverjük, majd fellazítjuk a több adagban hozzáadott fehérjével.
  5. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megkenjük vajjal, és beletöltjük a tésztát.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen kb. 23-25 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül roppan, belül még kicsit lágy. A formában hagyjuk kihűlni.

A mousse

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá.
  2. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk mikróban, de csak langyosra, elkeverjük benne a tojások sárgáját és egy kanál cukrot.
  3. A hideg tejszínhabot felverjük kemény habbá.
  4. A csokis masszát a tojásfehérjével és tejszínhabbal lazítjuk, majd a hűtőbe rakjuk fél órára.

Töltelék

  1. A tortát kettévágjuk, és a lehűlt csoki mousse majd felét elkenjük az alsó lapon, majd a tetejét teljesen megtöltjük a meggyel.
  2. Megfordítjuk a felső tortalapot, és a sima oldalával felfelé tesszük a meggyre, majd a maradék mousse-szal bevonjuk a torta tetejét és oldalát is.
  3. Mikróban olvasztó programon megolvasztunk 4 dkg étcsokoládét, és egy szilikonlapon egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk kihűlni, megdermedni.
  4. A megkötött vékony csokiréteget habkártyával, vagy egy nagyobb kés fokával feltoljuk, összeráncoljuk, és a torta tetejét beborítjuk vele.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 795
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, csokihabos torta, mousse torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
étcsokoládé 20 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vanília 1 db
kardamom 1 kávéskanál
vaj 8 dkg
étcsokoládé 17 dkg
vaj 3 dkg
habtejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
gyümölcscukor 1 ek
meggybefőtt 30 dkg
étcsokoládé 4 dkg