Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz

Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz
Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utólagosan hozzáadott szuperprémium módszer: Már receptem kiadása után találtam meg a számomra legeslegjobb csokiolvasztási módot. Nem tudom, hogy "kiolvasztás" (auttauen - azaz ami a fagyasztott áru megfőzés nélküli kiolvasztására szolgál) üzemmódban ki-ki mikrója hogy működik, de az enyém remeknek bizonyult csokiolvasztási célra. A tábla csokit beletördelem a porcelántálkába és mennyiségtől függően 1-3 percre KIOLVASZTÁS üzemmódban beteszem a mikróban, közben félidőben ki lehet venni átkevergetni. Szuper folyékony, tökéletes lesz. Visszakeményedés után pedig fényes és roppanós. Egyszóval, amilyennek egy pralinénak lennie kell.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokiolvasztás torta bevonásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csoki olvasztásához nem melegebb(!), mint 45-50 fokos környezet, porcelántálka és türelem kell.
  2. Beletörjük a csokit a porcelántálkába, beleállítjuk az 50 fokos vízzel telt lábosba, az egészet lefedjük, és hagyjuk őket barátkozni. 1-2 kanál olajat tegyünk hozzá, és időnként megkevergetve ellenőrizzük, hogy áll a csokoládénk. Ha hűl a víz (hőmérővel érdemes ellenőrizni), kicsit melegítsünk rajta, de ne legyen most se melegebb 50 foknál. Hőmérő híján finom meleg fürdővíz hőmérsékletről van szó. Vagy állítsuk be a sütőt 50 fokra, alsó-felső fűtésre, és a porcelántálkát felejtsük benne addig, amíg kellemesen folyékony krémes nem lesz a csokink.
  3. Ebből a masszából tegyünk 1-1 kiskanálkával a praliné formába, kis ecsettel kenjük fel a forma falaira, majd a szilikonformát alufólia alapra fejjel lefelé fordítva tegyük be a hűtőbe. Megszilárdulás után az oldalfalakat az ecsettel még egyszer vonjuk át, így elég vastag lesz a praliné fala. (Simán bennehagytam a maradék csokit a langyos sütőben addig, amíg az előző kenés szilárdult a hidegen.)
  4. Kihűlés után megtölthetjük a csokipohárkát a kívánt töltelékkel, majd folyékony csokit csurgatva rá, lezárjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

praliné, bonbon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek