Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiolvasztás torta bevonásához

Csokiolvasztás torta bevonásához
Csokiolvasztás torta bevonásához
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikrós módszer, a pralinéhoz ez nem jó.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy normál méretű torta bevonásához törjük össze a kb. 10 dkg-nyi csokoládét egy kis gömbölyű porcelántálba. Öntsünk rá kb. 2 evőkanál vizet, és kb. 30 mp-re tegyük be a mikróba.
  2. Amikor kivesszük, egy vizes lében úszkáló félolvadt csokit találunk, de nem baj, pont így a jó. Vegyünk egy kiskanalat, és kezdjük el kevergetni.
  3. Tegyük hozzá a vajat, és kevergessük mindaddig, amíg egy folyékony csokioldatot kapunk. Nem kell aggódni, előbb-utóbb szépen egyenletes és sima (és egységesen langyos) lesz. Kisebb teljesítményű mikrók esetében előfordulhat, hogy nem simul ki teljesen, ilyenkor be lehet tenni még 10-15 mp-re a mikróba, és utána biztosan homogénra tudjuk keverni.
  4. Csigavonalban ráöntjük a tortára, hogy minél egyenletesebben eloszlatható legyen a felületen, és lapos simítókéssel, lapkával, a torta finom mozgatásával szépen eloszlatjuk. Nem kell aggódni, nem köt gyorsan, majd a hűtőszekrényben fog csak megdermedni, szép nyugodtan dolgozhatunk vele.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és akkor szépen megszilárdul. Meleg vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen lehet szeletelni, de ne fűrészeljük, hanem a langyos kést teljes élével fektessük a vágandó vonalra, és türelmesen várjunk, míg pár másodperc alatt könnyen belesüpped az általa felpuhított csokiba. Minden vágásvonal után mossuk meg a kést meleg vízzel, és töröljük szárazra (ha nem az asztalnál kell szeletelnünk), így sokkal szebb és tisztább vágásvonalakat tudunk csinálni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 998
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tortabevonó egyszerűen, csokoládé olvasztás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

209
étcsokoládé 10 dkg
víz 2 evőkanál
vaj 4 dkg