Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokipudingos Csőrike torta

Csokipudingos Csőrike torta
Csokipudingos Csőrike torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a kedvenc figurám csőrike, így egyértelmű volt, hogy egy ilyen tortát is kell csinálni!!!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport is
  2. Kör alakú sütőformában megsütjük.
  3. Krém: A pudingport kevés tejjel csomómentesen elkeverjük. Majd a többi tejjel felforraljuk, folyamatos keverés mellett. 
  4. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a kockára vágott vajat.
  5. Ha kihűlt, a tortát megfelezzük, és bekenjük a krémmel. Vékonyan megkenjük kívülről is minden oldalát, hogy a fondant rátapadjon.
  6. Elkészítjük a fondant: Mikróban megmelegítjük a pillecukrot, jól kikent margarinos, magas falú tálban. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen, ételfestékkel színezzük.
  7. Kinyújtjuk vékonyra porcukrozott asztalon (hogy ne tapadjon le), és ráillesztjük a tortára. 
  8. Díszítjük kedvünk szerint. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 232
elküldve: 5
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

picuri91

Mióta szakács: 2012.05.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csőrike torta, pudingos torta, csokikrémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picuri91
picuri91 / picuri91 Thu, 2012-05-24 10:41

A mi mikrónk 700W-os, és így kb 3x fél percig kell. közben ki kell venni és egy vajazott fakanállal összekeverni, hogy egyenletesen olvadjon fel a pillecukor. A vége felé lehet nem kell már neki annyi idő, és hirtelen ki is tud futni a tálból!

kiki01
kiki01 Thu, 2012-05-24 10:06

A pillecukrot meddig kell mikrózni? Hány watton? Köszi

picuri91
picuri91 / picuri91 Wed, 2012-05-23 20:22

Igen, folyékonyat használtam, de állítólag a por állagó jobb a fondanthoz.
De nem volt hozzá olyan porállagúm.

kisrimo
kisrimo Wed, 2012-05-23 13:37

Az lenne a kérdésem, hogy folyékony ételfestéket használtál e?

1452
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
pillecukor 280 g
porcukor 50 dkg
ételfesték 3 csepp