Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis bukta

Csokis bukta
Csokis bukta
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredeti változata egy nagyon régi Príma konyha magazinból való. Azóta is gyűjtöm a magazint.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ha frissen tálalod a buktákat, a csoki még kicsit folyik benne, akkor a lefinomabb.
Ebből a tésztából nagyon finom még a kalács is.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára.
  2. Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőgépbe, és elindítunk egy 1,5 órás dagasztó, kelesztő programot.
  3. Ha kész, erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, gyengén átgyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 7 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Minden kockába 2 db csokikockát teszünk, és összehajtogatjuk. Közben felolvasztunk 12 dkg margarint, és beleöntjük egy magasabb falú tepsibe.
  5. Mielőtt belehelyeznénk a buktákat, megforgatjuk őket az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban.
  6. Állítva helyezzük el őket, lehetőleg szorosan úgy, hogy alul legyen az összehajtogatott fele.
  7. Végül előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x23x6 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 36 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 568
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna1973

Mióta szakács: 2011.01.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokival töltött bukta, bukta, csokoládés kelt tészta

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picvikk
Picvikk / Picvikk Fri, 2015-05-22 16:35

Ez egy nagyon jo recept, ahogy a nagykonyvben meg van irva. Sose dagasztottam meg kenyersutogepbe, de egy fantasztikus teszta, lett belole. Ahogy egy kelt tésztanak ki kell neznie. Csak ezt fogom ezentul megcsinalni! Gratula a receptert :)

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Sun, 2016-02-28 23:03

Nagyon örülök hogy ízlett, egészségetekre! ;) Éppen pár napja sütöttem meg a túrós változatát. Szuperkönnyű, pihe- puha lett :)

aliangi
aliangi Fri, 2012-12-14 19:12

Nagyon-nagyon finom. Bár nem vagyok konyhatündér, és a kelt tésztákkal mindig meggyűlik a bajom, ez nagyon jól sikerült. Igaz én is mogyorókrémet tettem bele csokikocka helyett.

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Sat, 2012-12-15 17:38

Szia!
Nagyon örülök hogy jól sikerült a bukta! Magam is még kezdő háziasszony koromban próbáltam ki a receptet, és nekem is jól sikerült, pedig kicsit féltem tőle.:) Nyugodtan kipróbálhatod csokikockákkal is, kicsit könnyebb vele dolgozni mint a mogyorókrémmel.
További sok sikert!

BERNÁTH ZSÓKA
BERNÁTH ZSÓKA Sun, 2012-08-19 14:11

SZIASZTOK! ÉN EZT MÁR RÉGEBBEN IS MEG SÜTÖTTEM AZ UNOKÁIMNAK, CSAK ÚGY A LEKVÁROS MINTÁJÁRA, ESZEMBE JUTOTT MI LENNE HA MEGSÜTNÉM MOGYORÓ KRÉMMEL, AZT HISZEM NEM KELL MONDANOM MILYEN SIKERE VOLT. A CSOKI NEM JÓ VALÓBAN MERT MEGKEMÉNYEDIK, DE HA NINCS MOGYORÓ KRÉM, AKKOR 20 DKG-NYI NESQUIK KAKAÓT KEVÉSKE TEJJEL, VAGY AKÁR EGY KIS VÍZZEL SŰRŰRE KIKEVERÜNK ÉS EBBŐL RAKUNK BELE KIS KANÁLLAL, NAGYON FINOM, ÉN ÍGY IS KIPRÓBÁLTAM.

Bonina
Bonina / Bonina Thu, 2011-03-10 11:38

Szia, nem bírtam ki, megsütöttem tegnap, nekem is egy kicsivel több liszt kellett, kb 2 marok?, nem tudom pontosan de nagyon finom lágy tésztát kaptam és a nutella krémet "felhízlaltam" egy kis csokipudinggal, a család csak úgy falta, köszi a receptet :))

manna113
manna113 Tue, 2011-03-08 19:53

Kedves Marianna1973!
Tegnapelött megsütöttem a buktät. Nekem is szinte kezelhetetlenül lägy lett a teszta, pedig alaposan kidolgoztam geppel. Vajban forgatäsrol szo sem lehetett, csak megkentem öket. Kb 1/3-äba tettem csokit, de nem olvadt meg teljesen. Többi cseresznye-es eperlekväros lett. Mikor kihült a bukta, a csoki visszakemenyedett.Amugy nagyon finom puha volt meg tegnap is. Legközelebb lereszelve teszem bele a csokit, vagy keves vajjal megolvasztva. Mert nem adom äm fel, lesz ismetles ! :)).
Üdvözlettel: manna113

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Thu, 2011-03-10 13:49

Szia!
Nagyon örülök hogy nem adod fel, nyugodtan tegyél még hozzá lisztet ha túl lágy lenne a tészta.
Megpróbálom én is átírni a receptben a liszt mennyiségét.
Sok sikert!

Bonina
Bonina / Bonina Sat, 2011-03-05 21:32

Kedves Marianna,
csoki helyett mogyorókrémmel készíteném, szerinted úgy is jó lehet?
Köszönöm.

enczne
enczne Thu, 2011-03-03 08:41

Elkészítettem, bár nekem is nagyon lágy lett a tészta, valahogy mégis összeállt és olyan finom lett, hogy Apósom azt mondta, a Nagymamája buktáját idézi.... :-)

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Thu, 2011-03-03 09:17

Szia!
Nagyon örülök!! Igen, a tésztájának kifejezetten lágynak kell lennie! ( de azért még kezelhetőnek). Jól ki kell dagasztani!
Az apósod jól érezte : A receptet a" Nagyanyó konyhájából" - című rovatban találtam! :)
Üdv: Mariann

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2011-02-25 13:58

Kedves Nosalty! Ezt a receptet nem találja a kereső, ha be van írva a neve; valamiért egy másik (lekváros) buktát ad be találatnak; vagy kiírja, hogy hiba történt.

Kedves Öribari Virtuális barátném! Istenien néz ki ez a bukta, és én is ki fogom próbálni, de nem kételkedem a receptedben! Puszillak!

Virgili
Virgili Fri, 2011-02-25 10:26

Szia Mariann,

tegnap este megsütöttem, de nekem sajnos nem lett túl jó.
Nagyon lágy lett a tészta, igaz, hogy szabadkézzel csináltam.
Kénytelen voltam plusz lisztet tenni hozzá, de még így is lágy volt, alig bírtam forgatni a vajban :(

A teteje meg matt lett.

Mit rontottam el?

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Fri, 2011-02-25 11:18

Szia!
Ó, de sajnálom!
Igen, a liszt és a margarin minőségétől is függ mennyi kell bele. Ha túl lágynak érzed a tésztát, bátran tegyél még hozzá annyit, hogy rugalmas, maradjon, de semmiképpen ne legyen kemény mint például a kenyértészta. A teteje pedig ha jól meg van forgatva a vajban, szép barnás lesz. Igaz hogy nem olyan fényes, de úgyis porcukor kerül a tetejére! :)
Remélem hogy nem csüggedtél el nagyon!
Sok sikert!

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Mon, 2011-02-21 21:48

Sziasztok!
Köszönöm a kedves hozzászólásokat!
Nálunk nagy sikere van a csokis buktának, főleg a lányaim körében! Ezért is osztom meg szívesen veletek a receptjét és remélem hogy mindenkinek nagyon jól fog sikerülni!!!
Egyébként 24 bukta lesz ebből a mennyiségből, amik nem óriásiak, hanem közepes, gusztusos méretűek.
Kíváncsian várom a további hozzászólásokat a sütés végeredményéről!
Kedves NoSalty!
Köszönöm a klubajánlást!
Üdv: Mariann

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-21 18:06

Hát ez gyönyörű! Én is elfogom készíteni. Éva

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 14:42

Gratulálok első receptedhez. Elmentve. Hamarosan megsütöm. Üdv: Erika

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-02-21 14:05

Szia Marianna! Nagyon megkívántam a buktát... csokisan még nem ettem, de 1000%, h. imádnám. :-) Köszi a receptet! Üdv: Gabi

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-02-21 11:45

Kedves Marianna, csak telefonon említettem meg a páromnak, hogy hú milyen guszta ez a csokis bukta, és máris igényt tart rá a hétvégén! :-) Hát ha még este megmutatom neki a fotót róla! .-) Elmentettem, hétvégén sütöm. Üdv közöttünk, Zsuzsa

1471
tojás 1 db
1 kk
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 3.5 dl
margarin 10 dkg
cukor 5 ek
margarin 12 dkg
csokoládé 30 dkg