Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis créme fraîche

Csokis créme fraîche
Csokis créme fraîche
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szupertömény desszert kategória, igazi kalóriabomba.
Eredetileg két fő részére készült, utólag viszont helyesbítenék: ez a mennyiség bizony négy főnek az édességvágyát is kielégíti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A créme fraîche-t egy lábasban felmelegítjük.
  2. Amikor bugyogni kezd, hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét és a cukrot. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg a csoki teljesen elolvad.
  3. Kis tálkákba öntjük, s miután kihűlt, lefedve hűtőszekrénybe tesszük egy-két órára.
  4. Kis kanálnyi tejszínhabbal a tetején tálaljuk, kevés csokoládéreszeléket is hinthetünk rá díszítésképpen.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 533
elküldve: 7
receptkönyvben: 696
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrém

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Epjeshake
Epjeshake / Epjeshake Sun, 2012-08-05 12:54

Szia Petra!

2 kérdésem lenne.Az egyik:Egy pohár elég 4 főnek?
A másik: Hol kaphatok créme fraîche nevű alapanyagot?

Üdv.

Hanika
Hanika / Hanika Fri, 2012-02-24 19:53

Kedves Petra!
Ez nagyon ütős és finom, és nem utolsó sorban gyors édesség! Ma vendégeim voltak, és ezt adtam desszertként. Nagyon ízlett mindenkinek!!! Mivel eredeti creme fraiche nem volt itthon, megcsináltam, ahogy itt az oldalon is írva vagyon, nem tettem bele annyi cukrot (csak max. 1 ek-nyit és az is szőlőcukor volt) raktam még hozzá egy kupica Cointreau-t - ha már francia - tetejére felvert habtejszín ment. Üdv :)

tinci30
tinci30 Mon, 2012-02-06 14:16

Szia Petra!
Egyébként nagy mákom van hogy tömény nasi.Ha nem lenne az,feszt ezt enném.Nagyon finom,a fenekem meg csak úgy nőne tőle:))))de mint sajnos tudjuk,minden a világon ami jó és finom az vagy hizlal vagy erkölcstelen vagy törvénytelen:)))

tinci30
tinci30 Fri, 2012-02-03 22:50

Én is megcsináltam ezt a receptet de nekem nagyon kesernyés és tömény volt.Úgy lágyítottam rajta hogy tejcsokiból csináltam és tettem bele narancslikört,majd erre a rétegre megcsináltam ugyan ezt fehér csokival,abba meg menta aromát tettem.Nagyon finom de még így is elég tömény nasi.A fagyasztott variációt egy esetben kipróbáltam,fincsi úgy is:)

petra
Petra / petra Mon, 2012-02-06 13:11

Tinci,
Ahogy a storyban is írom: szupertömény desszert, tényleg az:-).
De ügyesen lágyítottál rajta:-9, jó ötletek.
Üdv
Petra

bocimano
bocimano Sat, 2011-06-11 13:50

Meg tudjatok mondani, hogy most hol lehet kapni creme fraichet itthon?
Probaltam a soroksari tesconal az orosz boltban, de nagyon ertetlenul nezett ram a holgy :))
Culinaris hol van?

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-07-21 16:06

Húúúú ezt hamarosan megcsinálom! Egyszerűség = nagyszerűség
Ránéztem a képre és rögtön tudtam, hogy ezt csak Te készíthetted.
Kedvelem a fotózási stílusodat, mind olyan guszta :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-04-11 11:29

Az Arbat nevű orosz boltokban lehet kapni, ilyen bolt van a Corában Budaörsön, és a Soroksári Tescoban. Ott lehet kapni zsíros tejfölt, és joghurtot is, és lazac hasaaljaszalonnát... De láttunk már a Lidl-ben is. Üdv: Mrs Smith

petra
Petra / petra Sun, 2010-04-11 06:17

A Culinarisban biztosan mindig tartanak; házilag készíteni pedig minden bizonnyal a takarékosabb megoldást jelenti. Bár azért az nem lesz olyan ízre, mint az "eredeti".

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-11 01:47

Budapesten melyik üzlet(ek)ben lehet hozzájutni créme fraîche-hoz?kb mennyibe kerül?Olcsóbb,ha házilag készítem el a krémet vagy nem?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-22 22:53

A creme frache házi változatához habtejszínt vagy főzőtejszínt kell a tejfölhöz keverni?

mohaimagdolna
mohaimagdolna Sat, 2009-06-27 16:19

Nagyon szeretném tudni, hogy mi az a créme fraiche, akkor én is kipróbálnám, mert én is nagyon édesszájúakkal vagyok körülvéve.
Köszi

petra
Petra / petra Wed, 2009-06-10 14:18

Nem csodálkozom, hogy hat főnek is elég volt, hisz nagyon tömény édesség:-)
Örülök, hogy ízlett!
Próbálj ki bátran más recepteket is az oldalról!
Ha pedig Neked is lennének bevált receptjeid, szeretettel várjuk őket!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-10 09:15

Nekem 6 főre is elég lett :) Mivel nem volt túl sok időm, hogy kihűlhessen a krém, bedobtam a fagyasztóba. Ott is maradt :S Fagyasztva tálaltam, de így még jobban is ízlett a többieknek :]
Köszi a receptet :] Ez volt az első, amit innen használtam :]

375
crème fraîche 200 g
étcsokoládé 130 g
cukor 2 ek