Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis croissant

Csokis croissant
Csokis croissant
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam szereti a bolti "pici csokis croissant", amit  átlátszó csomagolásban árulnak, és kb. 6 db van benne. Gondoltam, miért ne próbálnék meg itthon valami hasonlót kreálni. Keresgéltem receptet, de egyik sem igazán tetszett. Ezért van egy jól bevált sajtos croissant receptem, amit átalakítottam csokissá. És bevált! A "meósok" 10 pontosra értékelték!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

A kakaó és porcukor mennyiséget igazából csak találomra írtam, kb. ennyi lett az arány, ugyanis én kóstolgattam közben, hogy elég kakaós és édes is legyen. Aki jobban szereti édesebben, tehet  bele több cukrot, ez már csak ízlés dolga.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a kakaóporral és a porcukorral.
  3. A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hogy rugalmas tészta legyen, majd 6 kis cipót formálunk belőle.
  4. Egy cipót kerekre nyújtunk (elég vékonyra), megkenjük a kakaós margarin egyharmad részével.
  5. Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre kinyújtunk, rátesszük a megkent tésztára.
  6. Négyfelé, majd a negyedeket háromfelé váguk, és a háromszögeket feltekerjük, mint egy kiflit.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, mert növekedni fog.
  8. A tetejét megkenhetjük felvert tojással, és sütőben szép aranybarnára megsütjük. Nem kell előmelegített sütő!
  9. Amint kisült, tetejét porcukorral meghintjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 43 013
elküldve: 11
receptkönyvben: 542
elkészítve: 19/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

mirnix

Mióta szakács: 2011.05.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: édes leveles, buci, zsemle, burek, pita, perec, hamburger-buci, briós, kifli, bagel

egyéb elnevezések

kakaós péksütemény, édes croissant

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Luxyné
Luxyné Mon, 2013-06-03 16:56

Szia,
tegnap megsütöttem,nagy sikere lett a családban.Ma újra meg kell sütnöm,mert követelik a gyerkőcök.Köszi a receptet!

barbara2012
barbara2012 Wed, 2013-02-27 17:07

Nagyon jól néz ki!! Ha kevesebb cukrot rakok bele, csinálhatom sajtosra is?A férjem kedvéért.

mirnix
mirnix / mirnix Thu, 2013-02-28 21:01

Szia! Én úgy szoktam csinálni, hogy a kakaós cukor helyett egy egész rámához 1 evőkanál sót keverek, ezzel kenem meg két-két kerek lapocska között, majd amikor feltekerem, lekenem tojással és szórok rá reszelt sajtot. Isteni finom úgy is! A tésztája ugyanaz.
Üdv:mirnix

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sat, 2012-06-30 19:29

Sziasztok!

Megsütöttem a croissant-ot, ahhoz képest, hogy abszolút kezdő vagyok kelesztett tészták terén egész jó lett, de közel sem tökéletes.
Három kérdésem lenne.

1. Mi édesszájúbbak vagyunk a receptírónál, édesebbre szeretnénk legközelebb. Ha több tölteléket teszek bele, akkor kifolyik, ez a mostani sütés alkalmával kiderült. Így a tésztán kell édesíteni.
Mennyi cukrot bír el ez a tészta? Ugye inább porcukrot tegyek bele?

2. A croissnt-okat én három fordulóban tudom sütni, ennyi fér el a tepsimen. Az első adagnak van lehetősége megkelni a sütőben, amíg felmelegszik, a másik kettő adagnál már meleg a sütő mikor beteszem. Ugye elég nekik, ha addig kelnek szobahőn, amíg az első kör sül?

3. Frissen sülve a croissínt-jaim kicsit élesztő illatúak voltak. Ez normális kelt tésztánál, vagy elrontottam valamit? Ma már nem volt élsztő illatuk, csak még melegen tegnap.

Előre is köszönöm a segítséget!
A napokban megsütöm még egyszer, a válaszok segítségével remélem akkor már jobban fog sikerülni!

mirnix
mirnix / mirnix Sun, 2012-07-01 13:12

Szia Amaerilde!
Először is örülök, hogy tetszik a recept. Első kérdésedre válaszolva, szerintem inkább a tölteléket kellene édesebbre csinálnod, több porcukrot tegyél hozzá, és kevesebb kakaóport. A tésztát, mivel kelt tésztáról van szó, azt hiszem, nem lenne jó túlcukrozni. Az a kevés is csak a kelés miatt van benne igazából.Ha picit kifolyik, az meg normális, nekem is csupa-csoki a tepsim tőle. Második kérdésed:igen, elég a második, és többedik adagnál a szobahőn kelés. Nekem eddig még mindig jó lett, hiszen nekem sem fér be egyszerre az összes a sütőbe.
Végül, az élesztőillatú croissan-ok. Hát, nem tudom, nekem még nem tűnt fel, de ha csak az illata olyan, és az íze nem, akkor biztos, hogy nagy baj nem lehet. Remélem, másodszorra még jobban fog sikerülni, sok sikert hozzá!

mirnix
mirnix / mirnix Thu, 2011-10-13 13:36

Bocsi mindenkitől, hogy csak most reagálok, de pár napig nem voltam netközelben. Köszönöm Valeriának, hogy válaszolt helyettem is, én is pont ugyanezt írtam volna le!
Örülök, hogy tetszik a recept, tényleg nem egy ördöngösség megcsinálni. Sziasztok!

torpi
torpi Wed, 2011-10-12 00:18

Szia viki82!Bocsi ha en valaszolok neked de ha lejjebb huzod a csuszkat lathatod, hogy ott a cukor.Ez a fajta suti ha nem elomelegitett sutobe teszed hanem akkor gyujtod be amikor mar a tepsidben van szepen megfog kelni mire a 200 fokra elomelegszik a sutod.Megegyszer bocsi toled es a szakacstol is, hogy valaszoltam.Udv:Valeria

viki82
viki82 Tue, 2011-10-11 23:26

Es megegy kerdes, latom kell bele eleszto. Nem kell megkeleszteni a tesztat? Koszi a valaszt! Viki

viki82
viki82 Tue, 2011-10-11 23:25

Nagyon guszta, meg szeretnem csinalni, csak az a kerdesem, hogy a margarinos kakaoba egyaltalan nem is kell cukor?

738
cukor 0.5 teáskanál
tej 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 35 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
kefir 1 dl
tojás 1 db
margarin 125 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 3 ek