Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-cseresznyés muffin

Csokis-cseresznyés muffin
Csokis-cseresznyés muffin
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nincs cseresznye idény, én most cseresznye befőttet használtam. Tálalás előtt a kihűlt muffinokat szórjuk meg porcukorral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkavarjuk a kakaóval, sütőporral, sóval és cukorral.
  2. A tojásokat elkavarjuk a joghurttal, narancshéjjal, lével és olajjal, majd egy fakanállal a lisztes keverékhez keverjük.
  3. A cseresznyéket durvára vágjuk, óvatosan a tésztához keverjük.
  4. A muffintepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffinpapírral, majd a masszát a belekanalazzuk.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 236
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós muffin cseresznyével, kakaós-cseresznyés muffin, cseresznyebefőttes-kakaós muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kovács Kató
Kovács Kató Sat, 2013-03-02 20:35

Most csináltam meg,egy kicsit nekem kemény lett a tészta,de több narancslét tettem hozzá
és már jó is lett.Az ízét majd ha kisült meglátjuk.

415
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
cukor 125 g
tojás 2 db
napraforgó olaj 75 ml
joghurt 150 g
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 50 ml
cseresznye 200 g