Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós brownie gluténmentesen

Csokis-diós brownie gluténmentesen
Csokis-diós brownie gluténmentesen
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai gluténmentes blogon találtam, és meg kellett sütnöm. :) Finom, krémes, ragacsos brownie - csökkentett cukorral, nem émelyítő -, de tömény édesség: 1 kicsi kocka bőven elég belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejszínhab, amennyiben nem törődünk a kalóriákkal. :)

Tippek:

1. 60%-osnál magasabb kakaótartalmú étcsokival lehet, kell a több cukor. Kb. 3/4 bögrényit használtam 50%-os csokihoz.

2. A tészta tetején levő keményebb, roppanósabb réteg nem törvényszerű: túl forró sütőbe tettem (előtte órákig húst sütöttem) be, 20 perc alatt meg is sült - szerintem emiatt képződött a kemény réteg a tetején. Ez nem kellemetlen, de törik vágáskor.

3. Próbáljuk ki, mielőtt vendégvárónak sütjük, ízre fantasztikus, de a roppanós réteg miatt nem szelhető szépen.

4. Dió helyett más csonthéjast is tehetünk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat (és az olajat) és a nagyobb darabokra tört étcsokit mikróban összemelegítjük. Óvatosan - inkább többször rövid időre betéve, átkeverve -, nehogy felforraljuk vagy megégessük a csokoládét. Félretesszük hűlni.
  2. A cukrot, sót, kakaóport és a keményítőt kimérjük, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, robotgéppel egyneművé keverjük.
  4. A tojásokat egyenként adjuk a masszához, és alaposan elkeverjük benne. Ha mindkét tojás benne van, akkor kb. 3 percig habosítjuk a masszát, szépen ki fog világosodni.
  5. Kanállal beleforgatjuk a kis kockákra vágott csokit vagy pasztillát és a diót.
  6. 20x20-as (nekem a legkisebb tepsim 28x19-es) tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-33 percig.
  8. Teljesen kihűlve szeljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 740
elküldve: 9
receptkönyvben: 166
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes brownie, diós csokis sütemény, brownie

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

abonyka
abonyka Mon, 2013-07-22 19:42

Nagyon jól néz ki! A párom evett Lipóti pékséges borwniet (nagyon odavolt érte)és ez hasonlít a leginkább hozzá! Megpróbálom!:-)

706
teavaj 100 g
napraforgó olaj 1 ek
étcsokoládé 56 g
cukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
kukoricakeményítő 40 g
vanília kivonat 1.5 teáskanál
0.25 tk
tojás 2 db
étcsokoládé 44 g
dió 3 marék
vaj 1 tk