Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós kekszek

Csokis-diós kekszek
Csokis-diós kekszek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni diós kekszek, csokoládéval töltve. Vigyázat, annyira finom, hogy nem tudsz majd belőle eleget sütni!

www.venusz.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A diót felaprítjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a dióban, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
  4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) mélyedést csinálunk, ahova a csokoládé kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 18-20 percig sütjük, kivesszük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Ezalatt vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd kiskanállal megtöltjük vele a kekszek mélyedéseit. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg a csokoládé meg nem dermed.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 697
elküldve: 19
receptkönyvben: 340
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

matyobaba04
matyobaba04 Sun, 2016-11-20 18:12

Ezek szerint nem pontos a recept.Van valakinek ötlete, vagy tapasztalata?

Moher62
Moher62 Sun, 2016-10-30 12:13

Szerintem, nem rontottatok el semmit, csak a 15 dkg liszthez, rengeteg a 12,5 dkg margarin, kb 5 dkg elég. Ha nem elég lágy a tészta, akkor Én tejfölt teszek bele, még puhább lesz.

Mari-mami
Mari-mami Fri, 2016-10-07 17:32

Nagyon gusztusos recept, de nekem az volt az első a sütőben, hogy a szépen megformázott kosárkák teljesen kilapultak... Mitől lehet?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-10-05 17:40

Kedves "Vénusz"!
Az elkészítés 4. pontját ki kellene javítani: "A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) lukakat csinálunk, ahova a lekvár kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű." - Nem lekvárral, hanem csokoládéval van megtöltve a mélyedés!

Tide1122
Tide1122 Wed, 2016-10-05 13:47

A kekszek alatt állt a kiolvadt margarin sütés közben, mit ronthattam el?

762
finomliszt 150 g
cukor 100 g
1 kávéskanál
margarin 125 g
tojás 1 db
dió 100 g
étcsokoládé 90 g