Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-mogyorós keksz

Csokis-mogyorós keksz
Csokis-mogyorós keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon szeretem a kekszeket, ezért gondoltam, mi lenne, ha saját magam készíteném el. Ez volt életem első igazi keksze, amit elkészítettem, és azóta is ez a kedvenc! Nagyon finom kis rágcsa! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mogyoró helyett akár dióval is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a darált mogyoróval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Ezt alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit és a lekvárt. Összeállítjuk a tésztát. (Fontos, hogy a tészta ne ragadjon, ha szükséges, akkor adhatunk még hozzá kis lisztet.) Ha kész, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe a tésztát legalább 1 órára.
  2. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassuk a kívánt méretre, formára. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 069
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey89

Mióta szakács: 2015.12.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970
finomliszt 30 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
törökmogyoró 10 dkg
porcukor 8 dkg
margarin 12.5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 4 ek