Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis dunahullám

Csokis dunahullám
Csokis dunahullám
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dunahullám sütit akartam sütni, de elfelejtettem elvinni a szemüvegemet, amikor vásároltam. A polcról a vaníliás pudingok helyett csokisat vettem le... Így született a csokis dunahullám.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A  25 dkg margarint és a porcukrot kikeverjük  a 6 tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a tojások keményre felvert habját.
  2. Óvatosan összekeverjük, s a felét egy sütőpapírral bélelt rendes méretű gáztepsibe öntjük. A másik feléhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, elkeverjük, és a fehér tésztatetejére csorgatjuk. (Nem baj, ha egyenletlen, attól lesz " hullámos".) 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése:

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  2. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt pudinggal nagyon habosra kikeverjük. Ízesíthetjük egy kevés rumaromával.

Összeállítása:

  1. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, és szépen elsimítjuk.

Máz készítése:

  1. Kétféleképpen lehet: vagy kész tortabevonót olvasztunk fel a rajta lévő leírás szerint, vagy házilag készítünk csokimázat az alábbiak szerint: a cukrot, kakaóport, vizet és a tejet gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, s ezzel a masszával öntjük le a süteményt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 48 770
elküldve: 59
receptkönyvben: 539
elkészítve: 11/26
Facebookon megjelent: -

szakács

pamarika

Mióta szakács: 2012.11.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kocka, meggyes csokis szelet, dunahullám csokikrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Taormina
Taormina Tue, 2012-11-06 17:34

Nagyon finom süti, de ahhoz, hogy tényleg "hullámozzon", kell egy trükk. A meggyszemeket szépen elosztva akkor rakjuk rá, amikor a kakaóporral bekevert tésztamasszát is a tepsibe tettük. A meggy a saját súlyától lefelé süllyed, és az alapmassza közé visz magával barna masszát is. Felvágva nagyon mutatós!

pamarika
pamarika / pamarika Wed, 2012-11-07 00:18

Köszönöm a kiegészítést:) Lányos zavaromban nem írtam oda,hogyan kerülnek bele a meggyszemek:)

1350
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 35 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 6 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggy 25 dkg
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
rumaroma 20 ml
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 4 ek
tej 4 ek
víz 4 ek