Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-eperkrémes rolád

Csokis-eperkrémes rolád
Csokis-eperkrémes rolád
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból kifotózott receptet kaptam anyumtól, ezen hajtottam végre apróbb módosításokat. Az eredmény egy nagyon finom epres rolád.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához tegyük egy robotgép keverőtáljába a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el habosra keverni magas fordulaton. 3 percig keverjük, amíg jól megdagad és felhabosodik. Keverés közben adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd adjuk a tojásos keverékhez apránként adagolva.
  2. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szedjük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10 percig hőlégkeveréssel. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, húzzuk le a forró tészta aljáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel, és hagyjuk így, amíg a krém elkészül.
  3. A krémhez az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fél centis kockákra, néhány apróbb szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, és tegyük bele a citrom héját. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponekrém alá. Vegyünk ki belőle valamennyit, tegyük félre, ezzel kenjük majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd keverjük össze.
  4. Csavarjuk ki a tésztát, majd osszuk el rajta az epres krémet, és óvatosan tekerjük fel. A félretett fehér krémmel vonjuk be a külsejét is. Olvasszunk csokoládét némi olajjal, és csorgassuk végig a rolád tetejét. A félretett epreket felezzük el, és a hegyüket mártsuk az olvadt csokiba, és fapálca segítségével csokival pöttyözzük be, mintha katica lenne. Díszítéshez használhatunk néhány citromfűlevelet is. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, kb. 2 óra múlva már jól szeletelhető.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 43x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 925
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
tojás 4 db
porcukor 125 g
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
víz 2 evőkanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
eper 35 dkg
mascarpone 30 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
citromfű 0 ízlés szerint