Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti

Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
Csokis fánk ahogy CsuZsó készíti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes oldalon találtam a receptet, kicsit átvariáltam, és íme egy nagyon finom fánk. A tölteléket pudinggal is lehet helyettesíteni, azzal nincs annyi macera. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon vigyázzunk az olaj hőmérsékletére, mert ha nem elég meleg az olaj, akkor megszívja magát a fánk és ehetetlen lesz.

Kb. 20 fánk lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 
  2. A lisztet, sót, tojássárgáját és a vajat összekeverjük (a vajat érdemes előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen, vagy mikróban kicsit megolvasztani), majd a langyos tejjel és az élesztővel összegyúrjuk. Jól dolgozzuk ki a tésztát. (Ha nagyon ragad, lehet tenni még bele lisztet, de mértékkel.) Majd meleg helyen kelesztjük fél órát.
  3. Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A porcukrot és a kakaót a vízzel felmelegítjük és jól elkeverjük. Mikor kicsit kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. A vajat jól kikeverjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
  4. Mikor megkelt a tészta, két cipóra osztjuk. Az a cipó, melyből a teteje lesz a fánknak, kicsit legyen nagyobb a másiknál. Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vastagsága teetszőleges (2 mm-1 cm-ig). 
  5. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és egy szaggatóval kört rajzolunk rajta (hogy tudjuk mekkora lesz a fánk). A közepébe belehelyezzük a krémet. Ezután kinyújtjuk a másik cipót is és ráfektetjük a töltelékes tésztára.
  6. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon és kiszaggatjuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig felforrósítjuk az olajat.
  7. A forró olajban pár perc alatt megsütjük a fánkokat. (Ha azt szeretnétek, hogy szalagos legyen, akkor fordítsatok egyet rajta és takarjátok le. A sütési idő a tészta vastagságától függ.)


 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 35 910
elküldve: 12
receptkönyvben: 232
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

CsuZsó

Mióta szakács: 2012.08.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés fánk, csokitöltelékes fánk, csokoládékrémmel töltött fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Thu, 2015-11-19 11:42

Tegnap elkészítettem. Az a személyes véleményem, hogy a tészta az isteni finom, tökéletesen puha, omlós...viszont nekem jócskán több lisztre volt szükségem, hogy összeálljon. A csokis krém finom, de szerintem ajánlatos előző nap elkészíteni az állaga miatt. Nekem egy nagy problémám volt csak, hogy a csokis krém helyén a tészta nyers maradt pedig nem túl nagy lángra állítottam a tűzhelyt és csak picin múlott, hogy meg ne égjen. Valami tipp esetleg, hogy hogyan készítsem legközelebb? Köszi a receptet!

Mayaska
Mayaska Wed, 2012-10-03 18:24

hehe stahl judit konyhája,mi?:-DD A remek Nigellától lopott jó pár receptet amiért be is perelte..:-DD nevetséges ez a nő

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Thu, 2012-08-09 11:10

Hali!
Én már többször készitettem hasonló töltött tésztát,csak sósan.A következö módon biztos nem folyik ki belőle semmi:én a kinyújtott tésztát kiszaggatom kerek formával,minden másodikra teszek tölteléket és megkenem tojásfehérjével (ezt a tv-ben láttam Sthal konyhájában!),utána ráteszek egy üres korongot,jól összenyomkodom,és mehet a forró olajba!Még soha nem jött ki a töltelék egyből sem!!!
sok sikert és jó étvágyat!
Üdw:Mimi

Enda
Enda Wed, 2012-08-08 17:51

Szió,
ebből a mennyiségből kb. hány darab lesz? És tuti nem jön ki a töltelék??? Már próbáltam túróval, lekvárral, de mindig kimászott:((( Kipróbálnám, mert nagyon guszta:)))

CsuZsó
CsuZsó / CsuZsó Thu, 2012-08-09 19:49

Szia! Kb 20 db lesz belőle, attól függ, h milyen vékonyra nyújtod. Csináld úgy, hogy először egy szaggatóval kijelölöd a fánk nagyságát, aztán a közepébe teszed a krémet, majd ráfekteted a másik tésztát. Ekkor szépen látszani fog a krém helye, körülötte jól nyomkodd össze a tésztát, majd szaggasd ki. Így sikerülnie kell. :)

1611
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2 dl
cukor 2 dkg
vaj 5 dkg
instant élesztő 20 g
2 csipet
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
vaj 3 dkg
tojássárgája 2 db
víz 0.3 dl
porcukor 2 ek