Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis fánk sütőben

Csokis fánk sütőben
Csokis fánk sütőben
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a fánkokat, csak azt a részét nem, hogy úszik az olajban. Mostanában vettem egy fánk sütőformát, amivel a sütőben lehet fánkot készíteni, úgyhogy rögtön rá is kaptam az internetre, és éjjel-nappal a recepteket néztem. Nincsen kifejezetten fánk íze, úgyhogy azt a receptet még meg kell találnom a későbbiekben, de így is nagyon finom, és nagyon jó móka elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nem akar a mázzal is még tevékenykedni, az sima nutellát is tehet a fánkokra. Én azért tettem ezt a mázat, mert megkeményedik és így lehetett szállítani, anélkül, hogy összemaszatolna mindent, de simán, nutellával is nagyon jól működik. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kis fánkformákat kikenjük olajjal, vagy pici vajjal.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, utána egy másik tálban elvegyítjük a nedves hozzávalókat. Összeöntjük a kettőt, és jól eldolgozzuk. Nem kell megijedni, a tészta sűrű lesz, de pont az a jó.
  3. A tésztát elosztjuk 6 kis fánkformába, úgy hogy 3/4 részéig legyen tele. (Ez egyszerűbb, ha a tésztát először habzsákba töltjük, vagy zacskóba és a végét kivágjuk, és azzal nyomjuk bele a formába.) Sütőben körülbelül 12-15 percig sütjük. (tűpróba)
  4. Sütőből kivéve, először a formában hagyjuk hűlni, utána áttesszük sütőrácsra és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  5. A mázhoz, a nutellát elkeverjük a porcukorral, és csak annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, de nem lesz túl folyós. Majd a kihűlt fánkok tetejét belemártjuk a mázba és sütőrácson hagyjuk, hogy lecsöpögjön és megkeményedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
112 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

amerikai fánk, szalagos fánk sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

230
teljes kiőrlésű liszt 125 g
barna cukor 50 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
tej 60 ml
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
margarin 1 ek
nutella 2 ek
porcukor 50 g
tej 2 ek