Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-földimogyorós kosárkák

Csokis-földimogyorós kosárkák
Csokis-földimogyorós kosárkák
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztáját húsvétról-húsvétra megsütöttem, csak dióval és linzerformájúra... Lekvárral töltöttem, és mindenki imádta. Aztán idén eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kombinálnám a kedvenc tortára való csokimázamat a tésztával, és mivel imádom a földimogyorós sütiket, meg a dunakavicsot ez lett belőle... :P

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

csoki és földimogyoró imádóknak...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint mikróban megpuhítjuk (nem szabad, hogy folyós legyen, max a közepe egy picit!), és a cukorral, vaniliáscukorral meg a tojással habosra keverjük. A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és lassanként hozzáadjuk a cukros masszához, amibe a robotgép dagasztókarjával vagy kézzel belegyúrjuk. 
  2. Hozzáadjuk a földimogyorót is, jól összedolgozzuk kézzel az egészet, hogy gombóccá formálható legyen, ha túl ragacsos, egy kis lisztet, ha nem áll össze, még egy kicsi vajat adunk hozzá. 
  3. A gombócot fóliába csomagoljuk, és negyed órára a mélyhűtőbe tesszük, ha csak később csináljuk meg, akkor inkább sima hűtőbe.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én minimuffinformában sütöttem ki, ahhoz 10 cm  átmérőjűt használtam, de meg kell eggyet próbálni, hogy pont jól bele lehessen nyomkodni a formába. Ha nem szilikonos, akkor ki kell vajazni-lisztezni.)
  5. Éppenhogy aranybarnára sütjük (szinte csak a széle kezd megpirulni - lásd a képen), ez kb. 15-20 perc. Mikor kivesszük a sütőből, még kicsit puha, de ez nem baj, szépen meg fog keményedni. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
  6. A krémhez apróra vágjuk a csokit, és egy hőálló (lehetőleg üveg, hogy látszódjon az oldala) tálba tesszük.
  7. A tejszínt a vajjal mikróban vagy lábosban felforrósítjuk, majd a csokira öntjük. Kanállal lassú mozdulatokkal simára keverjük, míg az egész teljesen egynemű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá az esetleges ízesítőt.
  8. Kicsit ez is hűlhet. Aztán szépen a kosárkákba csurgatjuk. Pár percre mélyhűtőbe tesszük, majd díszítjük a drazséval, és hűvös helyen tároljuk. 3-4 napig simán eláll, hűtöben lehet, hogy tovább is, de ezt már nem érte meg nálunk... :D (A csoki mindig kicsit lágy marad... Szuper állaga lesz! :P )
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lu ca

Mióta szakács: 2011.02.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis kosárka mogyoróval, édes kosárka, csokival töltött kosár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
margarin 7.5 dkg
cukor 0.5 bögre
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
földimogyoró 10 dkg
csokoládé 225 g
habtejszín 180 ml
vaj 2 ek
konyak 1 ek
franciadrazsé 3 ek