Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon

Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
Csokis gesztenyegolyók piskóta alapon
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi készülődéskor találtam rá erre a receptre, melyet aztán el is készítettem. Nagy sikere volt, mivel nagyon finom és igen látványos sütemény.

Tanács kezdőknek: a csokival akkor jó dolgozni ha 43-45 fokos. Érdemes több piskótát egyszerre "építeni", míg az egyik hűl, illetve megköt, addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenyegolyók!

hozzávalók / 8 adag

A piskótalaphoz

A gesztenyegolyók készítéséhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásból piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét elkezdjük habbá verni. Mikor már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Végül a sütőporral vegyített lisztet.
  2. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. 75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk, és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (Érdemes előre elkészíteni mindet.) Hústűre szúrva olvasztott csokoládéba mártjuk.
  4. Kb. 15 dkg csokit gőz fölött kiolvasztunk, és 6-7 cl olajat adunk hozzá. A piskótát körberakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy "emeletet" teszünk rá.
  5. Töltelék: 2 dl tejszínt keményre felverünk a cukorral, és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele, és hozzáadjuk a rumot és a habfixet. Habzsákba töltjük, és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szöszi konyhája

Mióta szakács: 2013.08.12.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: bonbonok
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés croque en bouche, gesztenyegolyók csokival bevonva piskótalapon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
sütőpor 1 teáskanál
gesztenyemassza 75 dkg
porcukor 8 dkg
rum 40 ml
csokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 0.6 dl
gesztenyemassza 15 dkg
porcukor 2 ek
rum 2 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag