Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis gesztenyerolád

Csokis gesztenyerolád
Csokis gesztenyerolád
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy könnyű, krémes rolád, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig verjük. A fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá.
  2. Ezután egy fakanállal a kétféle habot lazán egymásba forgatjuk, közben kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Vigyázzunk, a habot ne törjük össze!
  3. A kész, habos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-18 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük a tejjel, celofánnal lefedjük, hideg vízbe állítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, eldolgozzuk benne, végül mehet bele a puding és ízlés szerint a rum, ezzel is csomómentesre keverjük.

Összeállítás

  1. A maradék gesztenyemasszából rudat sodrunk.
  2. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső részre helyezzük a gesztenyerudat, majd feltekerjük, és hidegre tesszük.
  3. Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.
  4. Ezután fogyasztásig ismét hidegre tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 142
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés rolád

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

782
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
rum 1 teáskanál
gesztenyemassza 35 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál