Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta

Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta
Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapra készítettem és a kívánság az volt, hogy jó csokis legyen. Én viszont gesztenyéset akartam. Így kitaláltam, hogy lesz benne ez is, az is. És ráadásként találtam itthon marcipánt, az nagyon feldobta. :)
Eredetileg csak krémmel volt bevonva, de mivel eléggé folyt a krém és még 1 órát kocsikáztatnom is kellett a melegben, így született meg az ötlet, hogy bevonom csokival. Ez nagyon jól összetartotta.
Egyik kedvenc tortám lett, mert bár csokis, de nem az a nagyon gejl. Imádom:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Lehet díszíteni marcipánnal is. :) Én a maradék marcipánt szineztem meg és abból lett a virág. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy kerek tortaformát (24cm) kivajazunk és sütőpapírt teszünk az aljába.
  3. Összekeverjük az összes száraz hozzávalót.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét ( vagy a vanília aromát).
  5. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez,  hozzáadjuk a felolvasztott vajat , majd robotgéppel simára dolgozzuk az egészet.
  6. Tortaformába öntjük és kb. 45 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  8. Elkészítjük a csokis tölteléket: a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad. Végül belekeverjük a vajat.
  9. Hideg helyen hűlni hagyjuk legalább 3 órát.
  10. A pudingot 4 dl tejjel elkészítjük a zacskón található leírás szerint. Ezt is teljesen hűlni hagyjuk.
  11. Ha minden kihűt, a tejszínt a cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a habfixálót is.
  12. A jó hideg tejszínes csokit kissé felverjük, majd hozzákeverjük a pudingot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  13. Hűtőben újra hűlni hagyjuk!
  14. A gesztenyés töltelékhez a tejszínt felverjük, majd mikor már majdnem kemény hozzákeverjük a porcukrot és a habfixálót.
  15. A gesztenyét lereszeljük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  16. Rummal ízesítjük.
  17. A tortalapra alulra csokis krém kerül, majd a 2. tortalapot ráhelyezzük. Nagyon vékonyan megkenjük ezt is a csokis krémmel.
  18. Ráhelyezzük a marcipánt, amit előzőleg 4 mm vékonyra nyújtottunk és kör alakúra vágtunk.
  19. Erre kerül a gesztenyés krém, majd a 3. tortalap. Az egész tortát átkenem a maradék csokikrémmel jó vastagon.
  20. Végül mikróban felolvasztjuk a csokit az étolajjal és ráöntjük a tortára, majd ecsettel elkenjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 791
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, gesztenye torta, marcipános torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banya76
banya76 Sat, 2018-11-17 15:03

Szia! Pontosítanád a receptet? A 11-es pontban instant zselatint említesz, viszont a hozzávalókban az nem szerepel. Ellenben a szükséges 2 habfixálóból csak egyet használsz fel. :)

723
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1 késhegynyi
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 30 g
tejföl 135 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 120 g
porcukor 4 ek
vaj 1 ek
tej 4 dl
cukor 3 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 2 ek
gesztenyemassza 150 g
habtejszín 1.5 dl
porcukor 2 ek
habfixáló 1 csomag
rum 1 teáskanál
marcipán 15 dkg
tortabevonó 12 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl