Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi süteményünk volt a hétvégén. Ez a sütemény nagyon-nagyon finom, kissé drága is. Egy kis változtatással Szamóca oldaláról sütöttem. Máskor is az asztalunkra fog kerülni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb 10 perc).
  2. Majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg csokoládét, a folyékony tejszínt, rumaromát és sütőporral elkevert lisztet is.
  3. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztamasszát beleöntjük. Eléggé folyékony, de nem kell félni tőle, úgy 40 percig sütjük 180 fokon. De mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát. Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával takarjuk le.
  4. A gesztenyés krém készítése: A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, és a folyékony tejszínnel, cukorral, rumaromával habosra keverjük.
  5. A vaníliás krém készítése: A hideg tejbe szórjuk a pudingport, és kézi habverővel besűrűsödésig verjük, kb. 2 perc.
  6. A megsült tésztáról a sütőpapírt leválasszuk, a tésztát kihűtjük.
  7. Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládé forgácsot teszünk. Pár szem kandírozott gyümölcsdarabkát is szórhatunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes gesztenyés süti, gesztenyés-vaníliakrémes réteges sütemény, csokis-gesztenyés sütemény vaníliakrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1090
vaj 20 dkg
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl
rumaroma 20 ml
sütőpor 1 kávéskanál
finomliszt 10 dkg
gesztenyemassza 40 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
rumaroma 20 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
csokoládéforgács 1 ek