Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis gesztenyetorta Szilvustól

Csokis gesztenyetorta Szilvustól
Csokis gesztenyetorta Szilvustól
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leendő Anyósomnak készült.:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd apránként laza mozdulatokkal tojásokhoz adjuk.
  3. Ha kész, rögtön a kivajazott, lisztezett formába tesszük.
  4. A gesztenyés krémhez pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
  5. Belekeverjük a gesztenyemasszát, a kakaóport és rumot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
  6. A csokis krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot és a pudingot. Ha túl kemény lenne a krém, tehetünk hozzá egy pici tejet, hogy kenhetőbb legyen.
  7. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  8. Az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. A középső lap alsó felét megkenjük a csokis krémmel, és ráfordítjuk az alsóra, így két krém lesz egymáson. Majd ugyanígy a középső felső felét gesztenyés krémmel kenjük meg, a harmadik lap alsó felét pedig a csokissal, és ezt ráfordítjuk a középsőre.
  9. Az egészet bevonjuk a maradék csokis krémmel.
  10. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, eloszlatjuk a torta tetején.
  11. A félretett gesztenyés krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körbe és középre.
  12. Végül a marcipánokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 47 074
elküldve: 27
receptkönyvben: 357
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvus

Mióta szakács: 2012.11.01.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyetorta, gesztenyekrémes torta, csokis gesztenyés piskótatorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alexandra001
alexandra001 Thu, 2014-09-25 14:44

Szia. Azt szeretném megkérdezni, hogy a csokis krémhez a csokipudding az főzés nélküli, igaz? Gondoltam biztosra megyek, és megkérdezem.

Psylva
Szilvus / Psylva Thu, 2014-09-25 14:54

Szia!
Igen, főzés nélküli, egyszerűen csak a felvert tejszínhez kell keverni. Sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2014-06-14 17:03

Szia!Nagyon tetszik ez a recept, férjem szülinapjára megsütöm!Egy kérdésem lenne, hogy a nem főzős, csokipuding az milyen fajta és csak simán a felvert tejszínhez kell keverni?Köszönöm!Zsóka.

PetyaPék
PetyaPék / PetyaPék Tue, 2013-12-17 19:26

Nagyon szép munka! Én mint pék-cukrász az oldalát be is paníroztam volna csoki reszelékkel. ( Fogsz egy marék csoki reszeléket és finom mozdulatokkal ráhelyezed)

Psylva
Szilvus / Psylva Wed, 2012-11-14 15:23

Köszönöm szépen! Próbáljátok ki bátran, mert nagyon egyszerű! És ha valamelyik krém miatt aggódtok, zselatinnal lehet segíteni rajta! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-11-08 11:18

Gyönyörű!
Nem mellesleg a gesztenye és csoki kedvenc, köszönöm szépen ezt a receptet.:-D
Remélem, hogy meg fogom tudni csinálni, nagyon szeretném, a torta eddig nem a sikeres elkészítésű művek közé tartozott nálam, ki tudja, hátha most igen...:-o
Éva-Anyóca

573
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
porcukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
gesztenyemassza 250 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 30 ml
margarin 12 dkg
porcukor 5 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
habtejszín 700 ml
cukor 2 ek
tortabevonó 100 g
marcipán 10 dkg