Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis golyó dekorgyönggyel

Csokis golyó dekorgyönggyel
Csokis golyó dekorgyönggyel
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdőknek is ajánlom, nem lehet elrontani, ha kihűlés után is puha a massza, lehet még hozzáadni kekszet, ha túl száraz, 1-2 ek meggylével segíthetünk rajta. Azért 26 dkg a keksz, mert csak ennyi volt itthon, maradék csokit is jól lehet hasznosítani. Fehér csokireszelékkel finomabb, mert a dekorgyöngy elég ropogós, de a 2 éves kis unokám ragaszkodott a színes bevonathoz. Nagyon élvezte a műveletet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben a cukrot és a kakaót felforraljuk, levesszük a lángról, beletördeljük a csokit, és addig kavarjuk, amíg felolvad.
  2. A kekszmorzsához hozzáadjuk a vaníliát és a citromhéjat, majd ráöntjük az olvasztott csokis masszát. Jól összekavarjuk, és hidegre tesszük.
  3. Amikor kihűlt, golyócskákat formálunk. Egy tepsibe papírt teszünk, ide szórjuk a dekoráláshoz szükséges anyagot, és hagyjuk, hogy a gyerekeink kedvükre hempergessék a golyócskákat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kekszgolyó, dekorgyöngyös kekszgolyó, színes csokis kekszgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

454
kekszmorzsa 26 dkg
víz 1 dl
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
citromhéj 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
dekorgyöngy 1 ek