Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-habos desszert sütés nélkül

Csokis-habos desszert sütés nélkül
Csokis-habos desszert sütés nélkül
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eper, a tejszínhab, és a csoki külön-külön is a gyengéim, egyben pedig maga a mennyország. Alig vártam már, hogy eperszezon legyen, és mikor megláttam a boltokban, kitaláltam a számomra tökéletes édességet!

hozzávalók / 4 adag

1. réteg

2. réteg

3. réteg

Tetejére

  • 30 dkg eper (12 nagy szemű)

ajánlat

12 formához elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a 2. réteghez a krémet. A 200 ml tejszínbe belekockázzuk a csokit, és hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetés mellett felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Jól elkeverjük, majd a hagyjuk jól kihűlni.
  2. Ameddig hűl, az 1. réteghez a 8 db babapiskótát kb 1 cm-es darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  3. A csokit a vízzel felmelegítjük, hogy elolvadjon, és simára keverjük, majd a babapiskóta darabkákra öntjük. Jól összekeverjük.
  4. A csokis-babapiskótás masszát elosztjuk a muffin formáink között (szilikon muffin formában készítsük, mert a papír elázik), és a formákban jól lelapítjuk. Kb 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha a krémünk közben kihűlt, akkor hozzáadjuk a habfixálót, és kézi robotgéppel sűrűre felverjük.
  6. Amennyiben nem vagyunk elég türelmesek, és nem elég hideg a krém, előfordulhat, hogy nem verődik fel. Ekkor jön a jól bevált praktika: egy tejszín ízű habport a krémhez keverünk, és így be fog sűrűsödni!
  7. A csokis krémet elosztjuk a 12 süti között, kb egy evőkanálnyi jut mindegyikre.
  8. Most jön a 3. réteg! A 4 db babapiskótát egyenként 3 részre vágjuk, majd az eperlében egy pillanatra megforgatjuk, hogy nedves legyen, de ne ázzon túl! Minden sütiben a csokis krémre helyezzük az epres piskótákat.
  9. A habtejszínbe belekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, és a habfixálót, majd felverjük. Elosztjuk a sütik között, majd a tetejét  eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük.
  10. A hűtőből csak fogyasztás előtt vesszük ki! Kiskanállal tálaljuk, mert nem lehet szépen egyben kivenni a formából.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-habos álom, babapiskótás desszert, sütés nélküli desszert muffin formában, epres-tejszínes piskótás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
étcsokoládé 5 dkg
víz 0.5 dl
babapiskóta 8 db
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 5 dkg
habfixáló 1 csomag
cukor 1 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
babapiskóta 4 db
eperlé 1 dl
habtejszín 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
eper 30 dkg