Sütni szerettem volna valami finomat, puhát, egyszerűt, gyorsat, krémeset... Angol nyelvű oldalakon nézelődtem, és itt bukkantam a recept eredetijére (Canihavethis, Gluten-Free Chocolate Cake (Cupacake) néven).
Némi változtatást ejtettem rajta, és a saját sütési gyakorlatomnak megfelelően készítettem el a sütit. A csokit kifelejtettem a tésztájából, ezért került a tetejére. :-D Illetve a gyerekeim oda és vissza vannak a tetejükön krémes amerikai típusú muffinokért, ezért került vaníliás krém is rá. (Vaníliás puding 4 dl tejben megfőzve, 10 dkg vajjal kikeverve.)
Az utóbbi idők legpuhább gluténmentes sütije keveredett ki ebből a receptből! A tészta puha, kissé ragacsos, brownie jellegű. Hasonlóan kávés receptem volt régről finomlisztre - azt nagyon szerettem -, így nagyon örülök ennek a sütinek! Az én muffinjaim közelse olyan "jólnevelten" simák, mint az eredeti oldal fotóján, hanem "rusztikusan" ;) szabdaltak, szétnyíltak, megnőttek - ezért is klassz a tetején a krém -, nagyon konszolidáltakká váltak vele! :)
Kávé: 2,5 dl kávé elég durva lenne a tésztába, bár a híg amerikai fajtából lehet nem. Én erős presszókávét főzök, ezért hígítottam a 1,5 dl-nyi kávét tejjel! Nekünk a 25 dkg-nyi fehér cukor elég volt a tésztába, kellemes, kávés, nem túl édes így a tészta. Szerintem érdemes kevesebb cukorral elkészíteni, majd a kész masszát - mielőtt a formákba kanalaznánk -, megkóstolni, ha nem elég édes, porcukorral édesíthető még ekkor!
Lisztből a süteményliszt vagy sütéshez, főzéshez való lisztből bármelyik jó hozzá.
Hozzászólások (9)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. július 22-én kiemeltük cikkünkben: 11 extra gyors muffin csokoládéval
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. március 19-én kiemeltük cikkünkben: Süss pufi és mégis könnyű muffint!
Üdvözlettel, NoSalty
SZIA! A TETEJÉN MI VAN? ÉS MIVEL VAN MEGLOCSOLVA?VÁLASZT ELÖRE IS KÖSZI RENI
Szia Reni!
A sztoriban írtam le, mivel az eredeti recept nem tesz krémet a muffinra, ezért nem jeleztem a recept hozzávalóinál, hisz a krém opciós :) Vaníliás puding 4 dl tejben megfőzve, 10 dkg vajjal, 3 evk. cukorral kikeverve. A sütiből siettemben kihagytam a csokit, ezért megolvasztottam és a krém tetejére csorgattam. Hajni :)
Elmentettem, kipróbáltam, megettem (addig be sem zártam ezt az ablakot).
:)
Bea! Akkor ez gyors sikernek számít? :) Búzaliszttel v. gm. liszttel készítetted? Köszi, Hajni
Naná! :)
Sima fehér búzaliszttel csináltam.
Bea! Köszönöm a visszajelzést!! A recept eredetileg gluténmentes lisztre szól, de jó tudni, hogy sima búzaliszttel is működik! Hátha így többen kedvet kapnak az elkészítéséhez :)
Tetszik,mentve!:)