Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kekszes vendégváró szelet

Csokis-kekszes vendégváró szelet
Csokis-kekszes vendégváró szelet
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy kiváló, vendégváró édesség, ha gyorsan szeretnénk valami finomat. Garantált a siker, és a gyerekek is imádni fogják.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet megdaráljuk, majd összeforgatjuk a kakaóporral.
  2. Egy edényben addig melegítjük a tejet, cukrot, vajat, amíg egyneművé, simává olvadnak, forralni nem kell.
  3. Ezután a kekszes alaphoz adjuk a rummal és az aromával együtt, majd szép simára dolgozzuk.
  4. A masszát egy 24x24 cm-es formába formába simítjuk, hogy egyenletes legyen a felülete, ezután egy kis időre hidegre tesszük.
  5. Közben elkészítjük a csokimázat, vízgőz felet megolvasztjuk az apróra tördelt csokit az olajjal együtt, végül a hűtőből kivet kekszalapra öntjük. Kenegetni nem szükséges, elég ha a tepsit mozgatjuk, amíg elterül rajta a máz. Ezután a teljes szilárdulásig hidegre tesszük.
  6. Jól záródó dobozban hidegen sokáig eláll! Én levehető oldalú formát használtam, így könnyebb a szeletelése.
  • tepsi mérete: 24x24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 193
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sport szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

944
háztartási keksz 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 csapott ek
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
tej 2 dl
rum 50 ml
rumaroma 15 ml
étcsokoládé 12 dkg
napraforgó olaj 1 ek