Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis keksztorta Kingustól

Csokis keksztorta Kingustól
Csokis keksztorta Kingustól
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csokis keksztorta elkészítése nagy elhatározás volt! Sajnos igazi receptet nem sikerült találnom hozzá, így tulajdonképpen egy csokis fagylalt receptet és a saját fantáziámat használtam:)! A vanília aromával felvert tejszínes krémet lehet még úgy is variálni, ha főzünk egy vaníliás pudingkrémet, és azt keverjük össze a tejszínhabbal, így talán még intenzívebb vaníliás és krémesebb ízt kapunk. A díszítésnél azért írtam, hogy tetszés szerinti, mert ez a torta az unokaöcsém első születésnapjára készült el, és így csokoládés tejszínnel és csoki pasztillákkal alakított maci fej alkotta a torta tetejét. Ha nem gyerkőcnek sütöm, akkor valószínűleg tejszínhab rózsák, csokis kekszdarabok és csokireszelék került volna rá:)! Lehet, hogy nem teljesen olyan, mint a cukrászdákban kapható isteni csokis keksz torta, de aki elkészíti, nem fog csalódni benne:)!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet és a kakaót leszitáljuk. A sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal jó habosra verjük, majd hozzákeverjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes sárgájás krémbe.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben nagyjából 35-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel összeforraljuk. A keményítőtől kissé besűrűsödik, és selymes fényt kap. Teljesen hidegre hűtjük, és közben párszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  4. A tejszínt felverjük a zselatinnal és a tetszés szerinti vanília aromával, a kakaós kekszet durvára törjük.
  5. A megsült piskótát két karikára vágjuk. Az alsó lapra először rákenjük a vaníliás tejszínhab felét, ezt meglocsoljuk a kakaós krémmel, megszórjuk durvára tördelt kakaós keksszel, és kissé villával elkevergetjük. Erre kenjük a maradék tejszínhabot, és végül ráhelyezzük a piskóta másik lapját.
  6. Tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 660
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás torta, tejszínkrémes torta, kakaós torta tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
tojás 8 db
finomliszt 185 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
cukor 160 g
vaj 40 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
cukor 1 ek
habtejszín 3 dl
zselatin 10 g
vaníliaaroma 10 ml
keksz 20 dkg