Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis kiflifelfújt

Csokis kiflifelfújt
Csokis kiflifelfújt
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb variáció szikkadt péksütemény mentésére. A kevert csokiszósz helyettesíthető boltival, vagy 200 g táblás olvasztott étcsoki és 3-4 ek tej vagy tejszín keverékével. Tehetünk a kiflikarikák közé csoki pasztillát, vagy tört csokidarabokat is.

hozzávalók / 4 adag

A kiflifelfújthoz

A csokiszószhoz

ajánlat

Vaníliasodóval, vanília fagyival, vagy tejszínnel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikenjük a sütőtálat, vagy tepsit.
  2. A kiflikarikák mindkét felét puha vajjal megkenjük, majd szorosan a tálba rendezzük.
  3. A kakaóport, a vajat, a tejet, a cukrot és vanília esszenciát csokiszósszá mikrózzuk, melegítjük, keverjük, majd a kiflikre csurgatjuk.
  4. A tojást a cukorral, robotgéppel legmagasabb fokozaton krémesre keverjük (kb 5 perc) hozzáadjuk a vanília esszenciát és a tejet. A keveréket a kiflire öntjük és 15 perig beszívódni hagyjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, légkeveréses módon.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 16*27*5 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés kiflifelfúlt, gyors kakaós édesség, csokiszószos kiflifelfújt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beki
Beki Thu, 2012-01-05 20:31

Vaniliaszósz helyett tejszínnel is jó lehet!

Beki
Beki Sun, 2011-11-27 09:08

Tegnap elkészítettem. Nagyon jól sikerült, bár kicsit kevesebb cukrot használtam, mert mi nem szeretjük a túl édeset. :)

Párom véleménye: "Hát, ezt máskor is megeszem, ha kell!"
Ez nála annyit jelent: vedd fel az étlapra szívem, mert nagyon jóóó! :))

Zsemléből készítettem, így is isteni.

Sőt, ami megmaradt belőle reggelre, még finomabb volt, mint frissen!

Rumot is locsoltam rá, szerintem még a mazsola is illene bele!

goedeburg
goedeburg / goedeburg Tue, 2011-11-29 16:36

Szia Beki
Örülök, hogy ízlett, sok sikert és jó étvágyat a recept továbbfejlesztett változataihoz!!

509
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
kifli 4 db
vaj 5 dkg
tej 100 ml
cukor 8 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 2 ek
tej 6 ek
cukor 6 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál