Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kókuszos drazsépuszedlik

Csokis-kókuszos drazsépuszedlik
Csokis-kókuszos drazsépuszedlik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle puszedli recept ötvözeteként született meg a sütemény. Nagyon finom, igazán kókuszos, igazán csokis, igazán ünnepi. Adventre, karácsonyra, akár ajándéknak is kiváló. Lezárt dobozban sokáig friss marad, így napokkal korábban is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A hempergetéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő gondosan az alapanyagokat.
  2. Egy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kókuszreszeléket, az őrölt mogyorót, a fűszert és a szódabikarbónát.
  3. Egy másik tálba tegyük a tojásokat, majd a cukorral keverjük simára.
  4. Adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, s ezzel is alaposan dolgozzuk össze.
  5. Fokozatosan vegyítsük össze a tojásos keveréket a száraz hozzávalókkal, egészen addig, míg egynemű masszát nem kapunk.
  6. 2 órára tegyük hűtőbe a tésztakeveréket, hogy jól megdermedjen, így könnyű lesz majd formázni.
  7. A sütőt 160 fokra melegítsük elő, két tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.
  8. Formáljunk golyókat a masszából, majd először kristálycukorban, majd a porcukorban is alaposan hempergessük meg őket. Így nem olvad el rajtuk a cukor, hanem szép "havas" lesz a tetejük.
  9. Tegyük lemezre őket, és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre őket.
  10. Akkor jók, ha a tetejük szépen megrepedezik, s hozzájuk érve már nem esik össze a tészta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 354
elküldve: 2
receptkönyvben: 157
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi puszedli, csokoládés puszedli, kókuszos puszedli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 13:58

Kedves Ms Poppy! Egyáltalán nem Téged akartalak minősíteni, és személy szerint senkit sem, bár amit írtam, ezek szerint annak vehető. Olyannyira nem, hogy sosem nézem meg, ki küldte be. Mindössze hittem a "story"-nak: "Nagyon finom, igazán kókuszos, igazán csokis, igazán ünnepi. Adventre, karácsonyra, akár ajándéknak is kiváló." : -(
Viszont így megnéztem Eszter és a Te netkonyhádat is, és ott érdekes (már leírásra is remek) dolgokat találtam. Ezek után pláne nem értem, de mindegy.
Az anyagi ráfordításról azért nem írok, mert nekem nincs felesleges kidobni való pénzem, tehát ezért (is) megnézem, mit készítek... De azért hadd álljon itt még annyi, hogy ma elmondtam egy cukrász barátomnak az összetevőket. Szakmai véleményt mondott, ami tömör és velős volt, de nem írom le, mert cenzúrázandó. Lényege, hogy az összetevők túl szárazak, stb.
Ha azt írtam volna, hogy megcsináltam, nem is jó, kár volt a kiadott pénzért, időért, hogy csalódtam, (öndícséretnek szaga van), becsapva érzem magam, ez jobb lett volna?!
Tanulság: ezentúl nem olvasom el az ajánlót és a véleményeket, nem szólok hozzá. Készítsék csak el mások is!
Üdv. Inez

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-15 16:40

Szia Inez!
A csalódottságodat megértem, hidd el. Nekem is elöfordult már, hogy kinéztem egy receptet, ami aztán mégsem olyan volt, mint ahogy azt elképzeltem, vagy amilyennek hangzott. De ilyenkor bizony pontosan azt kell írni, amit gondolsz. Hidd el, sokkal jobb és hasznosabb, ha azt írod le. Ha úgy érzed, neked ez a süti nem ízlett, stb. De egyet ne felejts el:
Mindenkinek más ízlik. Mint ahogyan az én férjem is a féltégla, száraz sütiket szereti, ö nyilvánvalóan azokra fogja azt mondani, hogy finom. Ettöl Te még lehet, hogy nem szeretnéd ugyanazt, de ez nem jelenti azt, hogy nem írhatnád le pontosan ezt. "Ha azt írtam volna, hogy megcsináltam, nem is jó, kár volt a kiadott pénzért, időért, hogy csalódtam" Ennyi.
Ez az amit várunk itt. Véleményeket. Azt pedig, hogy becsapva érzed magad, épp az elöbb felsorolt okok miatt nem mondanám. Hiszen NEKED nem ízlett, de ezzel nem csapott be senki. Ms. Poppy nyílván azért írta, amit írt, mert ök szeretik ezeket a fajta sütiket, és Ö pedig a saját véleményét írta le erröl a sütiröl. De ez ettöl még nem becsapás. Idövel, úgyis jön a rutin, ha ránézel egy receptre, látod majd, hogy érdemes-e megcsinálni vagy nem.
Remélem, azért továbbra is itt maradsz velünk, tessék szépen a recepteket próbálgatni és öszintén megírni, ami nem ízlett, vagy nem vált be annyira és írd le azt is, hogy miért. Ahogyan itt sokan csinálják, meséld el, ha van rá ötleted, mit csinálnál benne másként, mert az lehet, hogy másoknak is hasznos lesz, akik majd a hozzászólásodat olvassák. Hidd el senki nem haragszik meg azért, ha a negatív kritikát írod le, söt, kifejezetten hasznos, mert a visszajelzések igenis fontosak. :-) Mindig az egyenes a legrövidebb út.
Üdvözöllek:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 10:18

Kedves G
Én a süteményről írtam, és nem a többiek véleményéről. Pl. arról, hogy - nem idézem, de kb ez a értelme: én ugyan nem csináltam meg, de biztos finom, stb. Szerintem, ha már aljasságnak nevezed, amít írok, akkor ezt meg nevezhetnéd nyalizásnak, stb. De mondom, nem a hozzászólásokat minősítem, ahogy Te csinálod. Kíváncsi lennék, mit szólsz a sütihez?! Mert én elkészítettem, és erre írtam amit írtam, és igenis fenntartom. Az aljasságról pedig annyit, hogy nem tudod, mit jelent. Az viszont igaz, hogy meglehetősen nehezteltem arra, aki ezt a sütit ünnepinek nevezte, mert kár volt rá az időt, anyagot, reményt pocsékolni. Mert én valami finomat, valóban ünnepit vártam. És most ne írjatok olyasmit, hogy biztos ezt meg azt nem jól csináltam, stb., mert mindent úgy csináltam, ahogy írva van, és a kép szerint süti lett belőle. De azt ezennel megígérem, hogy csinálok egy kókuszos sütit, csak úgy. Aki aljasnak tart, majd nem készíti el. Inez

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Mon, 2010-03-15 12:28

Inez: számomra nem az derült ki az első hozzászólásodból, hogy a süteményt minősíted, inkább egyrészt engem, másrészt pedig azokat, akik elkészítik. Sőt az sem derült ki belőle, hogy te elkészítetted és utána alkottad róla ezt a véleményt. Tudom, hogy nem kértél tanácsot, ezért inkább azt írnám le neked, én mit teszek, ha nem tetszik egy kipróbált recept: beteszem az "ez is megvolt" kategóriába, és többet nem készítem el.
Másrészt az, hogy kinek mi az ünnepi - ahogy azt Gargoyle is írta -, teljesen szubjektív dolog. Nem pusztán a recept miatt lesz valami ünnepi, hanem az illatok, ízek, emlékek miatt is.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-15 11:44

Szia Inez!
Kinek mi az ünnepi...Azért tudod, sokan bizony örülnének, ha egyáltalán sütire futná. Ès azt sem tudhatod, hogy akik ezeket beküldik, milyen helyzetben élnek. De ez csak egy példa. Sokaknak bizony lehet ez a süti ünnepi. Ès itt nem csak arról beszélünk, hogy számodra nem eléggé az. Az aljas valóban itt nem helyénvaló szó, a nyalizást is megértem, amit mondasz, de amit te írtál, az valóban bántó. Örülj annak, ha a te ízlésvilágodnak megfelelö ételeket tudsz állandóan az asztalra tenni. De ne bántsd ezzel azokat, akiknek ez más. Sajnos, kívülállóként azt kell mondjam, ezzel a hozzászólással nem a süti kategóriájához szóltál hozzá, hanem azokhoz, akik elkészítik. Ès ez nagy különbség.
Leírhattad volna, hogy elkészítetted, de számodra ez inkább marad a hétköznapi kategóriában vagy leírhattad volna, hogy ez neked miért nem ünnepi, segítségként. Nem fugába döngölni azokat, akik ezt a sütit ünnepinek szánják. Nekik az. Neked nem. De ne minösítsd mások hétköznapjait a sajátjaid alapján, majd lesajnálni öket...
Ezzel magadat minösíted csak.
Ha pedig valóban a sütihez akartál hozzászólni, és nem másokat megbántani, akkor legközelebb gondolkodj, mielött leírsz valamit.
Üdv:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 18:06

Akinek ez a süti ünnepi, annak sajnálom a hétköznapjait. üdv. inez

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 21:22

Kedves Inez! Én pedig téged sajnállak, a te hétköznapjaid vajon milyenek lehetnek, ha ilyen szánalmas a gondolkodásmódod? Az erre az oldalra kedvtelésből, önzetlenül recepteket küldő emberek szerintem inkább elismerést érdemelnek, nem pedig ilyen aljas megjegyzéseket. Nem kötelező hogy minden recept tetsszen itt, de a tiszteletet azért megadhatnád, a kritikád stílusa visszataszító! üdv g.

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2009-12-08 20:34

nagyon finomnak és egyszerűnek tűnik, még idén elkészül az biztos az ünnepek alatt :)
kérdés: puszedli jelleg ide vagy oda, mi nem igazán szeretjük a "havast". ha nem forgatom porcukba és úgy sütöm ki, akkor ugye azért az nem rontja el a sütit? :)

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Tue, 2009-12-08 21:20

Ezt a sütit semmi sem rontja el.:) Nyugodtan elhagyható a külső cukorborítás, a siker így is garantált. Sok sikert hozzá!

837
tojás 3 db
finomliszt 50 g
kókuszreszelék 200 g
étcsokoládé 100 g
mandula 100 g
cukor 100 g
fahéj 1 teáskanál
szódabikarbóna 0.25 tk
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 ek
cukor 1 ek