Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kókuszos nápolyi

Csokis-kókuszos nápolyi
Csokis-kókuszos nápolyi
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egyszer régen találtuk anyukámmal a nápolyilapos csomagoláson. Eredetileg nem kellett megkenni a lekvárral, csak javasolták, hogy úgy még finomabb. Mi már csak így készítjük. Nem egy látványos süti, de annál finomabb. A lényeg, hogy elég pepecs meló, mire megkenjük a lapokat, de érdemes vele dolgozni. És tényleg, csak vékonyan kenjük rá a krémet, mert tökéletesen meg fog puhulni így is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben csomómentesre keverjük a lisztet és az 1 ek porcukrot. Sűrű krémet főzünk belőle, és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl, addig a 20 dkg porcukrot kikeverjük a margarinnal és a kihűlt főzött krémbe beledolgozzuk.
  3. Kettévesszük, és az egyik felébe kókuszt, a másikba a kakaóport keverjük bele.
  4. Veszünk egy nápolyilapot, vékonyan megkenjük a baracklekvárral, aztán az egyik fajta krémmel. Ráteszünk egy újabb lapot, megint lekvár és a másik fajta krém következik. A lényeg, hogy először mindig lekvár, a krém pedig felváltva kerüljön a lapok közé.
  5. Vékonyan kenjük meg a krémmel, mert ez a mennyiség épp elég a két csomag nápolyilaphoz. A krém szépen megpuhítja a nápolyilapot, szóval csak 1-2 órát kell kibírnunk, amíg fogyasztható lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 951
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros-kakaós nápolyi, töltött nápolyi ronda és finom

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-06-06 19:03

Én is behűtöttem, már kb 4 órája, de egyenlőre olyan nyúlósak a lapok, hogy csak csúsznak jobbra balra egymáson, képtelenség szeletelni. Azért egy szeletkét valahogy leszaggattam belőle a lányomnak, mert nem bírt tovább várni vele, de azt mondta, hogy olyan, mint a rágógumi. Hááát...kíváncsi vagyok mi lesz ebből...:-)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2012-06-06 20:04

Kedves Tmea, régen csinált anyukám olyan sütit, amit csak "nyúlós"nak neveztünk: valamilyen pudingport felfőzött, és még forrón megkente vele a nápolyilapokat. Alig vártuk, hogy kihűljön: szelni nehéz volt, de enni nagyon jó,és tényleg nyúlós volt. :) Tényleg nehéz szeletelni, és nem is egy szép süti, de vannak rokonaim, akik csak ezt kérik,ha jönnek hozzám :) Remélem, azért ízleni fog. Írd meg mindenképp! Szép estét!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-06-07 11:41

No az az igazság, hogy a rágógumihoz jobban hasonlít, mint a nápolyihoz. Az lesz a sorsa, hogy valahogy fel fogom darabolni, beáztatni valamilyen tejbe és még nem tudom milyen desszertkrém lesz belőle, mert így nem igen tudjuk elrágni. Majd beszámolok mi lett szegénykém sorsa. :-))

Böbe0402
Böbe0402 Tue, 2011-09-13 10:09

Köszi a választ!
Szóval be kell hűteni... én azt próbáltam ki, hogy hagytam a levegőn, így a fölső lap kiszáradt egy kicsit, de attól a közbeeső lapok ugyan olyan puhák maradtak. (Én a tetejére nem kentem krémet.)

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-09-13 12:49

Kedves Böbe, kend meg a tetejét, és pár órára mindenképp tedd be hűtőbe. Akkor egy kicsit a krém masszívabb lesz és könnyebb vágni. :-) Zsuzsa

Böbe0402
Böbe0402 Fri, 2011-09-09 10:27

Egyszer én is kipróbáltam a nápolyi csomagról egy ilyen receptet, de miután a krém miatt megpuhult a nápolyi lap, egyszerűen nem lehetett szeletelni, a középső lapokat csak húzta-nyúzta, de nem vágta, pedig éles volt a kés.
Azt szeretném kérdezni, hogy te ezt hogy oldod meg?

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-09-12 10:33

Kedves Böbe, bizony, a lapok megpuhulnak. Jól be kell hűteni a sütit, és igen éles késsel, nem recéssel kell átvágni. Hát nem a legszebb sütik közé tartozik, de nálunk ez mindig elfogy! .-) Remélem, segítettem! Zsuzsa

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2011-09-09 08:20

Szia Zsuzsa!Csak két kérdésem lenne.A tetejére nem tettél semmit?Mert úgy látszik,mintha lenne rajta valami.A másik kérdésem pedig,hogy mekkora nápolyilapra gondolsz?Mert van belőle kicsi is,és nagy is.Válaszodat előre is köszönöm!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-09-12 10:31

Kedves Petrezselyem, szoktam kicsi és nagy lappal is csinálni. Ha kicsi lapokat kenek meg a krémmel, akkor vastagabban, ha nagyokat, akkor vékonyabban kenem. :-) És akkor több krémet is csinálok. A tetejére is krém megy! :-) Zsuzsa

599
ostyalap 12 db
tej 0.5 l
finomliszt 4 evőkanál
porcukor 22 dkg
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kókuszreszelék 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg