Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis kókuszos Tomatotree konyhájából

Csokis kókuszos Tomatotree konyhájából
Csokis kókuszos Tomatotree konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen-gyorsan összerakható finom desszert. Mondjuk szeletelni nem lehet túl szépen. :)

hozzávalók / 6 adag

Kekszalap

Kókuszos-habos krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszalap

  1. A kakaós kekszet aprítógépben ledaráljuk.
  2. A csokit a vajjal, a porcukorral és a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk, majd a kekszre öntjük, jól elkeverjük, és egy üvegtálba vagy tepsibe ledöngöljük. (Nem szükséges kikenni, elég magas a zsírtartalma a masszának.)

Kókuszos-habos krém

  1. A kétféle tejszínt összeöntjük, és kemény habot verünk belőle. Beleszórjuk a habfixálót és a cukrot, végül a kókuszreszeléket.
  2. A kókuszos habos krémet rákenjük a kakaós kekszalapra, és kis időre behűtjük.

Csokimáz

  1. A tortabevonót a vajjal gőz fölött felolvasztjuk.
  2. A kihűlt krémen elterítjük a csokibevonatot, és újra behűtjük fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 267
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-habos krémes kekszsüti, kókuszos habos krémes kakaós kekszsüti, habos kókuszos kekszsüti csokimázzal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-08-17 18:23

Kedves Nosalty!?
Ide miért nem írtátok ki, hogy a Facebookon kiemelve 2018. augusztus 17., péntek, 9 óra magasságában????!!!!!! Nekem bezzeg, kiírjátok, még utólag is, ami szintén nem fedi a valóságot!!!!!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2015-02-24 08:28

Ismerem ezt a sütit és készítem is gyakran,mert szeretjük...A tetejét én úgy oldottam meg,hogy egy ugyanakkora tepsibe,mint a tészta készítem el külön fólia segítségével a csokimázat, és mielőtt teljesen megdermed,vagy kockákra,vagy szeletekre vágom és úgy teszem a kókusz hab tetejére.Annak mentén már szeletelhető gusztusosan a sütink.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2015-02-23 19:52

Nem kötelező, de hivatásos cukrász tanította így egy főzősuliban. Ha csak növényi tejszínt használunk, annak néha nagyon "mű" íze van. Ha csak habtejszínt, azt meg nagyon el kell találni, hogy ne vaj köpülődjék belőle, hanem habbá tudjuk verni. Ha fele-fele arányban használjuk, akkor pont jó állagú lesz. De nyugodtan használd azt, amit szeretsz, vagy amit szoktál. :)

758
kekszmorzsa 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 4 dkg
habtejszín 30 ml
habtejszín 200 ml
növényi habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
kókuszreszelék 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
tortabevonó 10 dkg
vaj 4 dkg