Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis krémes tallérok

Csokis krémes tallérok
Csokis krémes tallérok
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dr. Oetker Mesterkonyhájában találtam ezt a receptet. Nagyon fincsi és nagyon hamar elkészül. Ebből az adagból kb. 30 db tallér lesz.

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A vajat a cukorral, kakaóval, vaníliás cukorral, sóval és a tojásokkal habosra keverjük. Majd a lisztet a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire egymástól kellő távolságra kb. 3 cm átmérőjű tallérokat nyomunk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A megsült tallérokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A krémhez a csokoládét darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd a vajat hozzáadva habosra keverjük.
  2. A kihűlt tallérokat a csokoládékrémmel összeragasztjuk.

Máz:

  1. A mázhoz való csokoládét kevés olajjal megolvasztjuk.
  2. A töltött tallérok fele részét a mázba mártjuk, és azonnal, még a máz megszilárdulása előtt színes tortadarával is megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 728
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis korong

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

946
vaj 25 dkg
porcukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek