Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis macaron kicsipetra konyhájából

Csokis macaron kicsipetra konyhájából
Csokis macaron kicsipetra konyhájából
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a harmadik próbálkozásom a macaronnal. Az első kettő csúfos kudarcba fulladt. Majdnem elhittem, hogy ez nekem nem megy, míg meg nem találtam ezt a receptet. Itt-ott változtattam rajta, a tésztába nyugodtan rakhatunk ételfestéket vagy port, én festéket raktam bele, és így tökéletes volt.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mandulát a porcukorral átszitáljuk - én lusta voltam, és kihagytam:)
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót, és elkezdjük felverni. Mikor elkezd fehéredni, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük jó kemény habbá.
  3. A felvert habhoz adjuk a cukros mandulát.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire ceruzával 50 ft-os méretű formákat rajzolunk, és a habzsákba töltött tésztát rájuk nyomjuk.
  5. Fontos, hogy ezután egy órát hagyjuk pihenni, így lesz "talpa" a macaronnak.
  6. 150 fokos sütőben 13-14 percig sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük.
  2. Amikor kész, belekeverjük a kakaóport, és megkenjük vele a macaronokat.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsipetra

Mióta szakács: 2012.12.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

makaron, csokis macaron, csokoládéval töltött macaron, tojáshabkorong csokikrémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
cukor 50 g
1 csipet
tojásfehérje 180 g
porcukor 400 g
mandula 220 g
habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habfixáló 1 csomag
porcukor 2 dkg