Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis madártej másképp

Csokis madártej másképp
Csokis madártej másképp
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor csináltam úgy, ahogy sokan...a forralt tejbe szaggatják bele a tojásfehérje galuskákat, majd kiszedik egy tálra, majd onnan a sárgájás tejbe vissza. A sok pakolástól jobban összetörődik a habgaluska, mintha egyszer a már megfőlt madártejbe szaggatnánk bele. Nekem kemény, gusztusos marad  a habom! Én mindig így csinálom, és imádja, bárki is eszik belőle! Aki ennél édesebbre szeretné, az több cukorral készítse!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni. Érdemes lángelosztót használni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a cukrokat, a lisztet (aki sűrűbbre szeretné, az tegyen több lisztet), csomómentesre keverjük pár kanál tejjel - amit odatettünk főzni, abból vegyünk el.
  3. Hozzáöntjük a felhevített tejhez, közben kavargatjuk.
  4. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a negyed cs vaníliás cukorral.
  5. Rászaggatjuk a tojásos tejre, és locsolgatjuk a habokat 1-2 percig. Majd elzárjuk a lángot.
  6. Poharakba szedjük, csokoládét reszelünk rá. Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 854
elküldve: 3
receptkönyvben: 238
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű madártej fehérjehabbal, madártej csokireszelékkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bringus
bringus Sun, 2011-08-28 11:14

Kedves "motoros anyacsajszi"! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget, Ilus74-nek pedig a tuti receptet! Kifogom próbálni azt is, de ezt a csokis madártejet is!

bringus
bringus Sat, 2011-08-27 15:04

Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy a mikróban hogyan kell a habgaluskákat elkészíteni? Előre is köszi!

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Sat, 2011-08-27 17:13

Szia Bringus!

Bemásoltam neked a forrást(remélem Ilus74 nem fog érte megharagudni)a felhasználónevem mellett található!de pofon egyszerű, csak cukorral felvered a fehérjét és lapos tányérra halmokat teszel, be a mikróba kb. 1 percre..ennyi!de olvasd el Alíz oldalát,Ő részletesen leírja!egyébként Ő is szokott feltenni ide recepteket..nagyszerű szakács!
szép hétvégét!

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Sat, 2011-08-27 17:12

Szia Bringus!

Bemásoltam neked a forrást(remélem Ilus74 nem fog érte megharagudni)a felhasználónevem mellett található!de pofon egyszerű, csak cukorral felvered a fehérjét és lapos tányérra halmokat teszel, be a mikróba kb. 1 percre..ennyi!de olvasd el Alíz oldalát,Ő részletesen leírja!egyébként Ő is szokott feltenni ide recepteket..nagyszerű szakács!
szép hétvégét!

Kmanci
Kmanci / Kmanci Thu, 2011-08-25 13:09

Akkor én pár évet adok magamnak. Nincs olyan nap, hogy ne melegítenék mikróban ételt. Nem mindenkinek van ideje és kedve mindennap friss ételt készíteni háromszor, hogy meleg ételt ehessen főétkezésekre, és ezek ne mikró által legyenek melegek.

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2011-08-25 18:59

Igen sajnos ilyen ártalma van egy mikrónak,azért én próbálom kerülni.Mindenki maga dönti el mit használ!!puszillak

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2011-08-25 12:10

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Persze mindenki maga tudja,miben és hogyan készíti!!!

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Thu, 2011-08-25 12:50

A galuska 1 percet van a mikróban, nem több 10 perceket, én másra nem használom mint melegítésre, azt is igen ritkán,valamint ehhez a galuskás recepthez!
Szerintem nem ettől leszünk daganatos betegek..inkább az alkoholtól, a cigarettától és az egészségtelen étkezéstől stb..!Én ezeket egyiket sem követem, így ha attól, hogy 1 évben 1szer készítek a mikróban egy 1 perces ételt, attól leszek rákos...akkor így jártam!

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Thu, 2011-08-25 09:47

Kedves Iluska!

Nagyon tetszik a recepted, mentettem és szerintem még a mai napon ki is fogom próbálni!
Nekem van egy bevált receptem a galuskákra, azila oldalán találtam,Ő mikróban készíti a habot, sokkal egyszerűbb, gyorsabb, finomabb és szépen megmarad a formája!
Érdemes kipróbálni!
köszi a receptet!
további szép napot!
Anikó

337
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 3 evőkanál
csokoládé 2 dkg
vaníliás cukor 0.25 csomag